“Müziksiz Evin Konukları” Asi Medya Farkıyla İskenderunlularla Buluşuyor

0
80

asi medya1Asi Medya Organizasyon farkıyla, yılın en başarılı prodüksiyonu Pulitzer Ödüllü “Müziksiz Evin Konukları” İskenderunlularla buluşuyor.  Komedi-Tiyatro oyunu, 20 Kasım 2014 Perşembe günü saat 19.30’da MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında sahnelenecek.

Tiyatrokare’nin kuruluşunun 22. yılında, geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz Macide Tanır anısına tekrar repertuarına aldığı “Müziksiz Evin Konukları” 2014 Afife Tiyatro Ödülleri’nde 4 farklı dalda aday oldu ve ödülleri topladı.

Özge Özder “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu”, Serpil Tezcan “Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı”, profesyonellik yaşamına bu oyunla adım atan Selim Tezin de “Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı” ödüllerine aday oldular. Aynı günlerde, Özge Özder oyundaki rolüyle komedi dalında Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu adaylığı kazanırken, dekor tasarımını ödüllü tasarımcı Barış Dinçel hazırladı.

Oyunda, babalarının ekonomik durumunun bozulması nedeniyle, sevgisiz bir babaanne ve engelli bir teyze ile yaşamak zorunda kalan iki çocuğun hikâyesi anlatılıyor. Tiyatrokare’nin büyük ilgi gören oyunu “Leyla’nın Evi”nde olduğu gibi kuşak çatışması ve kuşaklararası sevgi bağı bu oyunda da perçinleniyor, günümüz izleyicisine sıcak ve insancıl mesajlar veriliyor. Oyunda sevgi, acıma, koruma ve sahiplenme duyguları farklı karakterlerin gözünden irdelenirken yaşam mücadelesi içinde yitirilen sevgi bağları ele alınıyor.

Nedim Saban’ın Türkçeleştirerek sahneye taşıdığı oyunda, Serpil Tamur, Özge Özder, Asuman Çakır, Abdül Süsler, Emrah Düzkaya, Abdullah Semercioğlu, Selim Tezin oynuyor.

Biletler, Asi Medya Organizasyonun Prime Mall AVM Giriş katındaki Gişesi, Nebil Gold, Tümkaya Süt, Praktiker, 3K Müzik marketten temin edilebilir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here