Muratoğlu; “Hakim ve Savcılara Yapılacak Zam, Tüm Kamu Çalışanlarını Kapsamalıdır”

0
99

türk büro-sen4Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu; “Hakim ve Savcılara Yapılacak Zam, Tüm Kamu Çalışanlarını Kapsamalıdır”

Geçtiğimiz hafta içerisinde TBMM Adalet komisyonunda HSYK Seçimleri Öncesi Hakim ve Savcılara 1155 TL’lik zammında içinde bulunduğu yargı paketinin görüşülmeye başlandığını hatırlatan Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, bunun kamuoyunda rüşvet olarak dillendirildiğini kaydetti.

HSYK seçimleri öncesi yargıçlara yapılacak olan zammın Adalet’e ve adalet anlayışına olan güveni daha da azalttığını öne süren Muratoğlu, “Yapılan bu ayrımcı uygulamalar adalete yapılan en büyük kötülüktür. Çünkü yapılan bu zam ulusal yayın yapan görüntülü ve yazılı basında seçim rüşveti olarak günlerce dillendirildiğinden ve seçim sonuçlarının hükümetin istediği doğrultuda sonuçlanması yönünden hakim ve savcılarımız itibar kaybına uğratılmışlardır. Yüce Türk adaletinin çok değerli Hakim ve savcıları bunu hakketmemişlerdir. Hükümet daha öncede değişik tarihlerde yaptığı iki ayrı düzenleme ile Hakim ve Savcı’ların ekonomik ve sosyal haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yapmış ve söz konusu düzenleme yapılırken bugün olduğu gibi sayıları elli bini aşan adalet çalışanları göz ardı edilmiştir” dedi.

Ayrımcı tutum ve uygulamaların adalet çalışanları arasında çalışma barışını bozacağını savunan Muratoğlu; “Kamu hizmeti veren hizmet sınıfları içerisinde üst düzey yöneticilerle birlikte adalet yargıçları da Türkiye şartlarında yeterli ücret almaktadırlar. Birinci sınıf hakimlerin aylık ücretleri sekiz bin TL üzerinde olup ortalama yargıç ücretleri altın bin TL’yi aşarken bugün işe başlayan en alt düzeydeki bir devlet memuru bin altı yüz elli TL maaş almakta maaş ortalamaları ise bin sekiz yüz TL civarına ulaşmaktadır. Size soruyorum rakamlar böyleyken Adalet bunun neresinde eğer zam yapılacaksa eğer iyileştirme yapılacaksa başta düşük maaş alan memurlarla birlikte tüm kamu çalışanlarına yapılmalıdır” diye konuştu.

Daha önce verilen ‘Memuru enflasyon altında ezdirmeyeceğiz’ sözlerini hatırlatan Muratoğlu; “Biz Türk Büro- Sen olarak Hükümeti bugüne kadar yapmış oldukları açıklamaların arkasında durmaya ve memuru enflasyon altında ezilmekten kurtarmaya davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here