“Mağduriyetinizi Gidereceğiz!”

0
145

cırtıman sakinleri1Cırtıman Mahallesi Sakinlerine Kaymakam Özyiğit’ten Söz;

Mahallelerinde geçmişte olan taşımalı eğitimin bu yıl kaldırılması ile okula giden öğrencilerin mağdur olduğunu ve ekonomik manada da kendilerini sıkıntıya düşürdüğünü söyleyen Cırtıman mahallesi sakinleri, bu duruma tepki göstermek için dün yaklaşık 100 kişi ile İskenderun Kaymakamlığına gitti. Tepkili olan velileri kabul eden Kaymakam Hasan Özyiğit; “Talepleriniz de makul ve geçerli taleplerdir. Öğrencilerimizin sıkıntıya girmeleri bizleri de huzursuz eder. Bu konuda müsterih olun, taleplerinizi yasal hale getirip mağduriyetinizi gidereceğiz” dedi.

Büyükşehir’e geçilmeden önce Cırtıman Köyünde taşımalı eğitim sistemi ile öğrencilerini okullara gönderen veliler, Büyükşehir ile köyün mahalleye dönüşmesinin ardından yasa gereği taşımalı eğitimden bu yıl çıkarıldığını bunun da kendilerini mağdur ettiğini ifade ettiler. Bu duruma tepki gösteren Cırtıman Mahallesi sakinleri, bir takım girişimleri sonuç vermeyince, sorunlarının çözümü için dün İskenderun Kaymakamlığına gittiler. Gelen vatandaşları toplantı salonunda kabul eden Kaymakam Hasan Özyiğit, sıkıntılı olan Cırtıman sakinlerinin sorunlarını dinledi. Mahalle sakinleri adına konuşan Mustafa Çilingir; “Büyükşehir olmadan önce Cırtıman Köydü ve 4 yıldır taşımalı eğitim vardı. Ama ne hikmetse bu yıl kaldırıldı. Bunun nedenini sorduğumuzda da ‘Toplu taşıma var’ diye kaldırılmış denildi. Fakat çocuklarımız bu durumdan dolayı mağdur olmuştur. Otobüs güzergahları belli ve şehir merkezi içerisinde bulunmayan okullara gitmek için çocuklarımız iki araç değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bu da biz ailelere ek masraf olmaktadır” dedi.

cırtıman sakinleri2

Taşımalı eğitim konusunda yasal bir takım koşullar bulunduğunu söyleyen Kaymakam Özyiğit, “Büyükşehir’e geçilmesinden ve toplu taşıma sıkıntısı olmadığından dolayı servisler kaldırıldı. Ama sizin bu talepleriniz karşısında bizlerde bu koşulu yasal hale getirip mağduriyetinizi gidereceğiz. Veliyi ve öğrenciyi sıkıntıya sokmayacak yönde bir şeyler yapılması için de sayın valimiz gerekli talimatları vermiştir.

Öğrencilerimizin sıkıntıya girmeleri bizleri de huzursuz eder. Bu konuda müsterih olun. Bu duyarlılığınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Buradaki gaye, doğru ve iyiyi yapmaktır. Talepleriniz de makul ve geçerli taleplerdir. Bu sıkıntıya çözüm için bizler buradayız. Öğrenci ve veliyi sıkıntıya veya zor duruma düşürmemek için eğitimi aksatmayacak çözüm bulacağız. Sizler merak etmeyin! Eğitim öğretim sisteminde öğrenciyi huzursuz edecek duruma düşürmemek bizim önceliğimizdir” dedi. Görüşmeler esnasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven de gelerek, çözüm noktasında bilgi alışverişinde bulundular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here