Muhtar Aktuğ; “Tebligatlar Büyük Sıkıntı Yaratıyor”

0
30

İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Engin Aktuğ, muhtarlıklara gönderilen tebligatların hem muhtarlara hem de vatandaşlara ciddi sıkıntı yaşattığını ifade etti. Aktuğ, yaşanan sıkıntının yanı sıra yapılan kağıt israfının da milli servet olduğunu söyledi.

Her şeyin artık dijital ortamda çözülürken tebligatlara da bir çare bulunmasını isteyen Muhtar Aktuğ; “Gerçekten büyük bir sıkıntı, binlerce tebligat geliyor bizlere. Vatandaşlara postane götürüyor tebligatlarını evde bulamadıklarını, tebligat kanunun 8. maddesine göre bize getiriyorlar. Biz de bunları vatandaşlara geri imza karşılığı veriyoruz. Hem milli sarfiyat bu, hem binlerce evrak parası… Postane getirdiği zaman her evden bu tebligat başına ücret alıyor, yazık, günah! Artık e-devlet var. Sistem artık böyle olmamalı. Biz muhtarlar da tebligatlarla uğraşıyoruz.

Vatandaş arıyor gece 10’da 12’de tebligatımız gelmiş alabilir miyiz işimiz önemli acil diyor, bizler işimizi gücümüzü bırakıyoruz, misafirimiz, hastamız varsa bırakıyoruz geliyoruz muhtarlığımızı açıp tebligatı teslim ediyoruz. Bu kadar israfa, devletin bu kadar ödediği paraya yazık… Vatandaşın cebinden çıkıyor bu para, kimse ödemiyor bu parayı, vatandaş bu tebligat geldi diye para ödüyor. Muhtarlar için de büyük sıkıntı vatandaşlar için de büyük sıkıntı, devletimizden bunu çözmesini istiyoruz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here