MMK Metalürji İşçisinin, Çelik İş’e Verilen Yetki Sevinci

0
292

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, MMK Metalurji’de yetkiyi almalarının ardından MMK işçisiyle bir araya geldi. Genel Başkan Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Yönetim Kurulu ve Temsilciler, MMK Metalurji işçisinin toplandığı alanda işçilerin coşkulu sloganlarıyla karşılandı.

MMK Metalurji içinde yapılan mitingde Genel Başkan Cengiz Gül, ciddi mücadelesinde başından beri söylediği gibi Türk Hukukuna, Türk Adaletine güvendiklerini İskenderun İş Mahkemesi ve Yargıtayda Bakanlığın verdiği yetkinin onandığını ve bu müjdeyi MMK işçisinin hak ettiğini söyledi.

Burada yaptığı işçilere hitaben yaptığı konuşmasında “Sizi namerde muhtaç etmedik. Sizi sahipsiz bırakmadık, dün yanınızdaydık bugünde dimdik yanınızdayız” diyen Gül, Rus MMK Metalurji Şirketine de Hatay ve Türkiye’de böyle bir yatırım yaptıkları için teşekkür etti.

MMK Metalurjinin Hatay’da İsdemir, Ekinciler, Befesa Şirketleri gibi bir yıldız olmalarını dilediğini, üretim rekorları kırmasını istediğini ifade eden Gül, MMK işçisinin iyi bir ücret alarak MMK Metalurjinin yoluna devam etmesini istediklerini kaydetti.

Mutlu bir MMK çalışanı ve tüm rekorları kıran bir MMK metalurji fabrikası görmek istediklerini söyleyen Gül, bugüne kadar hep emeğin emekçinin yanında olduklarını ama endüstriyel ilişkilerde hem çalışanın hem işverenin birlikte kazanacakları formülleri hayata geçirmek istediklerini bunun için başarılı bilgi ve birikimleri olduğunu vurguladı.

Genel Başkan Cengiz Gül’ün konuşması sık sık ‘İşçi sendika omuz omuza, işçiyiz haklıyız’ sloganlarıyla kesildi. Gül tüm MMK çalışanlarına ve MMK Metalurji Yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here