MMK İşçisi, Çelik İş’e Ateş Püskürdü

0
150

çelik-iş sitem1İskenderun Körfezi’nin en büyük 2. tesisi MMK Metalürji’nin küçülme kararı alarak yüzlerce çalışanıyla yollarını ayırmasının faturası ağırlaşırken, işçilerin, MMK Metalürji yönetimine yönelik değil, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’e tepkileri sürüyor.

İşten çıkarılan işçiler dün MMK önünde basın açıklaması yaparak, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’ün operasyon yaparak kendilerini işten çıkarttıklarını iddia ettiler.

İşten çıkarılan arkadaşları adına basın açıklaması yapan Güngör Şahin; “Bizim MMK yönetimi ile hiçbir sorunumuz yok. Tepkimiz MMK’ya değil Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’ün bizleri yarı yolda bırakarak aldatmasınadır. 2010 yılından bu yana örgütlenen ve bizler sayesinde yetkili sendika olan Çelik-İş Sendikası bizlere sahip çıkmayarak, telefonlarımıza bile yanıt vermiyorlar.

çelik-iş sitem2

Arkadaşlarımızdan kimisi yeni evlendi, kimisi ise bebek bekliyor, kimi arkadaşımızın da hastası olduğu için ekonomik durumu çökmüş durumdayken işten çıkarıldık. Çelik İş Sendikası MMK’da yetkili olmasına rağmen, hem yetkisiz hem de etkisiz olduğunu bir kez daha göstermiş oldu” şeklinde konuştu.

Mehmet Altuntaş isimli işçi ise, 3 yıl 8 ay gibi bir süredir MMK’da çalıştığını, evde geçirmiş olduğu bir kaza sonucu heyet raporu aldığını ancak bu raporun yok sayılarak işten çıkarıldığını söyledi. Altuntaş; “Bizler alnımızın teri ile ekmeğini kazanan emekçileriz. Bugün itibariyle bizlerin ekmeği ile oynanmıştır. Verilen sözlerin ve vaatlerin hiçbirini yerine getirmeyen Çelik-İş Sendikası Genel başkanı Cengiz Gül, güvenilirliğini ve hükmünü yitirmiştir” dedi. Haber: Rıdvan Kaya

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here