MKÜ’de XVI. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı Yapıldı

0
81

mkü-sualtı toplantısıMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Denizcilik Meslek Yüksek Okulunun ev sahipliği yaptığı “XVI. Sualtı Bilim Ve Teknoloji Toplantısı” geçtiğimiz günlerde MKÜ İskenderun Mustafa Yazıcı Konservatuarında çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Sualtıyla ilgili geniş bir yelpazeye sahip katılımcı kitlesini bir araya getiren toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Fatih Can, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, Denizcilik MYO Müdürü Doç. Dr. Yavuz Mazlum ve sualtı ile ilgili farklı bilim alanlarından yabancı ve Türk Akademisyenler, uzmanlar her seviyeden amatör ve profesyonel dalıcılar ile görüntüleme uzmanları katıldı.

Denizcilik MYO hakkında bilgi veren Doç. Dr. Yavuz Mazlum’dan sonra söz alan Rektör Yrd. Prof. Dr. M. Fatih Can, Türkiye’nin 2023 vizyonunda ekonomi alanında ilk 10’a girmeyi düşündüğünü ve bunun da ancak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ile olacağını dile getirdi. Prof. Dr. M. Fatih Can, Denizcilik Okulu’nda basınç odası yapılacağı bilgisini vererek toplantının yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

İki gün süren toplantının ilk katılımcı konuğu olan Matlas Nochetto, dalış sonrası ortaya çıkan belirtilerde kritik düşünce tarzına önemle vurgu yaptı.

Selim Baccar ise, derinlerdeki kırmızı altın diye de bilinen kırmızı mercanların esrarengiz derin sulardan çıkarılışını görselliklerle anlattı.

Akın Savaş Toklu da, katılımcılara kıssadan hisselerle boğulmaların neticesinde yapılan ilk yardım konularına güncel örnekler ve hafızalardan silinemeyecek dersler verdi.

Sekiz oturumla devam eden toplantıda değişik konulara değişik bakış açılarıyla yaklaşan bilim insanlarının paylaşımları neticesinde sualtı severlere güzel, heyecan dolu dakikalar yaşatıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here