MKÜ’de, Sporculara Moral Yemeği

0
77

mkü-sporcular1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’ni 9 ayrı takım halinde temsil eden 84 sporcu için moral yemeği düzenlendi. Üniversite yönetimi ile sporcuları buluşturan yemekte, başarıya giden yolda sporun gerekliliğine dikkat çekildi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, üniversiteyi çeşitli branşlarda ulusal ve uluslararası platformlarda temsil eden sporcularla bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Tüm başarıların ancak yolunda çalışan insanların elde edebileceği ödüllerle süslü olduğunu söyleyen Rektör Güder sporculara; “Hiçbir başarı tesadüf eseri değildir. Hiçbir başarı talih kuşu gibi gelip insanın başına konmaz. Başarı için azim, kararlılık ve disiplinli bir yaşantı sürdürmek gerekir” diye konuştu.

Rektör Güder üniversite adına yarışan tüm sporculara sahip çıkarak; “Spor illaki şampiyon olmak için yapılmaz. Spor birey sağlığı için, bireyin kendi öz disiplinini elde edebilmesi için yapılır. Başarı, ancak başlanmış olan bir yolda kararlılıkla atılan adımların neticesidir. Bugün değil ise de yarın mutlaka hepinizin hem ferdi hem de takım halinde çok önemli başarılara imza atacağınıza inanıyorum” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Kırımoğlu ise, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının üniversitelerin lokomotifi olduğu görüşünü paylaştı. Bu lokomotifi, nitelikli sporcu öğrencilerin yürüttüğünü vurgulayan Kırımoğlu; “Bu anlayışla Rektörlüğün bize vermiş olduğu destekler sayesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında Üniversitelerarası Spor Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu tüm etkinliklere katılmış bulunuyoruz” diye konuştu.

mkü-sporcular2

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde 5. yılını geride bıraktığını ifade eden Kırımoğlu; “Bu süreç içerisinde gün geçtikçe Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, nicelik ve nitelik açısından gelişti. Katıldığı spor müsabakalarının sayısı ve başarısı arttı. Bana göre bunların yönetimce destekleniyor olması bir yandan sporcuların motivasyonunu arttırırken bir yandan da üniversitemizin diğer üniversitelerle rekabet gücünü arttırdı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, masaları dolaşarak sporcularla tek tek tokalaştı ve sohbet etti. Kendileri için önemli bir etkinlik olan moral yemeğinde, sorunlarını Rektör Güder’e aktarma fırsatı bulan sporcular, bundan sonraki müsabakalarda Mustafa Kemal Üniversitesi’ne kupa ve madalyalar kazandıracaklarının sözünü verdiler. Program, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Moral yemeğine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Prof. Dr. Ali Koç, Prof. Dr. M. Fatih Can ve Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli’nin yanı sıra BESYO öğretim elemanları, sporcu antrenörleri, okçuluk il temsilcisi yetkilileri ve sporcu öğrenciler katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here