MKÜ’de Kalifiye Mühendisler İçin Kariyer Günleri

0
102

mkü-mühendislik1Mustafa Kemal Üniversitesi, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi (MÜSİGEM TTO) Kariyer Merkezi ve Mekatronik Topluluğu ile birlikte ‘Kalifiye Mühendisler İçin Kariyer Günleri’ adlı projesine devam ediyor.

MKÜ Mühendislik Fakültesi’nde birçok akademisyenin beğenisini kazanan projenin devamlılığı için MKÜ Mekatronik Topluluğu üye öğrencileri büyük bir heyecanla çalışıyor.

Konferansın onur konukları “Tersine Mühendislik’’ konulu sunumlarıyla öğrencileri aydınlatan Mekatronik Yüksek Mühendisi Mete Sevinç ve Teknik Öğretmen Murat Bayrak oldu. Konuklar, Mühendislik Fakültesi’ndeki öğrencileri ziyaret ederek “Cad Cam Sistemleri, Plastik Kalıpçılığına Genel Bakış, Sac Metal Kalıpçılığına Genel Bakış, Cad Ortamında Örnek Plastik ve Sac Metal Kalıpları, Tersine Mühendislik Uygulaması” konferans konulu içerikleriyle interaktif bir sunum yaptı.

Tersine Mühendisliğin ne olduğu, Türkiye’deki çalışma alanları, mevcut sistemlerin hangi modellemelerde kullanıldığı gibi içeriklerin aktarıldığı sunumda öğrenciler; yapılan örnek uygulamalarla geçmişi çok yakın bir tarihe dayanan ve az sayıda mühendisin çalıştığı yeni bir iş alanını tanıma fırsatı buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here