MKÜ’de “Hayat İçin İlk Adım İlk Yardım” Eğitimi Verildi

0
121

mk-ilk yardım1MKÜ İzci Topluluğu tarafından izci liderleri, topluluk üyeleri ve MKÜ mensuplarına yönelik Kızılay sertifikalı temel ilkyardım eğitimi verildi. Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen program, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Eğitime; MKÜ İzci Topluluğu üyeleri, Hatay Kaşifan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nden gelen izci liderleri ve üniversitenin akademik ve idari personellerinden olmak üzere 22 kursiyer katıldı.

İki gün süren eğitimde; Kızılay Eğitimcisi Ayşe Demir tarafından “İlkyardım”, “İlkyardımın Öncelikleri”, “İlkyardım Temel Uygulamaları” gibi konuları kapsayan birçok konuda teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

İlk yardımın temel amacının, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek, iyileştirmeyi kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Demir; ilk yardımda temel uygulamaların 3k kuralıyla (koruma, bildirme, kurtarma) eyleme dönüştüğüne değindi. İlk yardımın bilinçli ve sakin yapılmasının zorunlu olduğunu belirten Demir, eğer ilk yardım bilinmiyorsa asla hasta ya da yaralıya dokunulmaması, yaralının yerinden kımıldatılmaması gerektiğini vurguladı. Tüm katılımcılara ilk yardım konuları hakkında uygulama yaptırmasıyla eğitimi daha keyifli hale getiren Demir; görerek öğrenmenin önemini hatırlattı.

Program, eğitimde ilk yardım sertifikalarını almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here