Başkan Savaş, HRT Akdeniz’in Konuğu Oldu

0
111

lütfü savaş28“Bu Topraklardan Geçen İnsanın Hatay’ı Zarara Uğratmaya Hakkı Yoktur”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz TV’de Kemal Çelenk’in hazırlayıp sunduğu “Yörünge Özel” adlı programın konuğu oldu. Başkan Savaş, programda Hatay’ın gündemini değerlendirdi.

Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Başkan Savaş, kış zamanında yaşanan kuraklık nedeniyle birçok ilçede sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, bu sıkıntıların üstesinden gelmek için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Birçok kuyunun derinleştirildiğini ve 50’ye yakın kuyu açacaklarını ve bunların ihalesinin yakın zamanda yapılacağını ifade eden Başkan Savaş; “Birçok ilçede altyapıyı ve içme suyu şebekelerini yenileyeceğiz. Bütün ilçelerde Lojistik Merkezi kurmada sözümüz vardı. Bu çalışmaları da bitirmek üzereyiz. Bu lojistik merkezlerinde su, mezarlık, itfaiye gibi birçok alanda ki işlerimizi buradan göreceğiz” dedi.

Diğer Büyükşehirler yapılanmalarını 2,5 yılda bitirirken, Hatay’daki yapılanmayı 6 ay içinde bitirecek şekilde hazırlık yaptıklarını vurgulayan Başkan Savaş; “Büyükşehir algısı daha tam olarak başlamadı. Bu süreci atlatmamız 3 veya 4 yılımızı alır. 3, 4 yıl içinde her şeyin yerine oturacaktır” dedi.

Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle Hatay’a yerleşen mülteciler konusunda değerlendirmede bulunan Başkan Savaş; “Bunlar tanrı misafiridir. Ama oradaki olaylar bitmiyorsa ve vatandaşlarımız bundan da etkileniyorsa bu Hatay’da bir adaptasyon sorununa yol açar. Suriyeli olan misafirlerle kültür farkımız var. Kendileri gündüz yatıp geceleri sabaha kadar gezen insanlar. Eskiden hemşerilerimiz rahat rahat gezerken genç erkeklerimiz bile tedirgin oluyor” dedi.

Hatay’da yaklaşık 200 bin Suriyelinin olduğunu ifade eden Başkan Savaş; “Reyhanlı’da ve kamplarda yaklaşık 100 bin Suriyeli barınıyor. Diğer ilçelerde evlere yerleşmiş 100 bine yakın Suriyeli var. Yaklaşık 200 bini buluyor. Bizler kimliğini bilmediğimiz insanların girmesini istemiyoruz. Güvenlik güçleri tedbirlerini almazsa, bizde kendi kolluk kuvvetlerimizle sorumlu olduğumuz yerlerde zabıtalarımızla tedbirlerimizi alacağız” dedi.

Son zamanlarda artan Kaçakçılık olaylarına değinen Başkan Savaş; “Askerimizi yöneten Hükümetimizse, buradaki Vali ise bunlar gerekli tedbiri alacaklar. Seçim öncesinde ve sonrasında kaçakçılara yapılan uygulamaları gayet iyi biliyoruz, bunları saklamaya gerek yok. Bu sorunu yaratan AKP ise bunu çözüme kavuşturacak olan tarafta AKP’dir” dedi.

Hatay’da tek dileğinin birbirini seven, birbirlerine el uzatan insanların huzurla yaşaması olduğunun altını çizen Başkan Savaş; “Bizler kardeşlikten yanayız. Huzurun olmadığı yerde hizmetin bir önemi yok. Huzurumuz olacak ki hizmetin önemini mutlulukla anlayalım. Hemşerilerimizin bizden beklentileri huzur içinde hizmetleri yürütmemizdir. Bizler bir bütünün parçalarıyız, amacımız olan tek şey Hatay’ın huzurunu sağlamak ve hizmetlerimizi sağlamaktır” dedi. İlk günlerde AKP grubunun Mecliste her şeye hakim olma düşüncesi içinde olduklarını ifade eden Başkan Savaş; “İlk başta 6 bin Norm Kadro oluşturma düşüncesi içindeydik. Ama bu kadro sayısına onay çıkmadığı için hizmetlerin aksamaması için bende en düşük 2 bin istedim. Daha sonra HAT-SU ile ilgili çalışmalarımızı aksattılar. Hatay medeniyetler şehri, bu topraklardan geçen insanın Hatay’ı zarara uğratmaya hakkı yoktur” dedi.

Hatayspor’un 1. Lige çıkamayışını bir şansızlık olarak değerlendiren Başkan Lütfü Savaş, emeği geçen herkese teşekkür etti. Hatayspor’un Hatay Büyükşehir Spor olmasından yana olduğunu ve çoğu kesimin buna olumlu baktığını ifade eden Başkan Savaş, Hatayspor denilince akıllara Antakya’nın geldiğini, değişmesinin Hatay için daha iyi olacağını vurguladı.

Hatayspor Stadı’nın yapılmaması durumunda 7000-8000 bin kişilik bir stad projesi hazırladıklarını ifade eden Başkan Savaş; “DSİ Parkıyla birlikte 65 dönümlük alana yeşil alan yanında spor tesisleri kazandıracağız. Kazandıracağımız bu tesislerde 33m’ye 25m bir havuz, buhar odası, kapalı spor salonu, Antrenman ve eğitim alanları, 635 Otopark, küçük futbol sahası, kafeteryalar,  635 araçlık otopark, emzirme odası, Esentepe ve Altınçay hemşerilerimize Pazar yeri olacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here