MKÜ’de Ambulans Ekipmanları Eğitimi Düzenlendi

0
273

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) ‘Ambulans Ekipmanları Eğitimi’ düzenlendi. Düzenlenen eğitimle ilgili bir açıklama yapan MKÜ Hatay Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. M. Enes Altuğ; “Ambulans ve ambulans ekipmanlarını kullanabilmek ilk ve acil müdahalelerde hayati öneme sahiptir. Bu bağlamda Meslek Yüksekokulumuzda İlk ve Acil Yardım programındaki öğrencilerimizin mesleki beceri ve özgüven kazanmaları için seri eğitim çalışması yürütüyoruz. Düzenlediğimiz Ambulans Ekipmanları Eğitimini ATT-DER (Acil Tıp Teknisyenleri Derneği), HATAY Sağlık İl Müdürlüğü ve Meslek Yüksek Okulumuz İlk ve Acil Yardım programımızın işbirliği ile gerçekleştirdik” dedi.

Prof. Dr. Altuğ, eğitim programının Ana Sedye ve Ambulans Ekipmanları, Hava Yolu (entübasyon) girişimi, Ked Kurtarma Yeleği ve Sırt Tahtası, Faraş sedye ve Vakum sedye olmak üzere 4 ayrı etapta gerçekleştirildiğini söyledi.

Altuğ açıklamasının sonunda, Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen bu eğitime katkı ve desteklerinden dolayı tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here