MKÜ ve DOĞAKA İşbirliği Protokolü İmzalandı

0
53

mkü-doğakaHatay’da bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde üniversite-sanayi işbirliklerinin desteklenmesi amacıyla, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) arasında ‘İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

İşbirliği kapsamında MKÜ Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (MÜSİGEM) üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, bu alanda ulusal-uluslararası fonların etkin şekilde kullanılması amacıyla oluşturduğu proje ofisi yetkilileri ile DOĞAKA uzmanlarının birlikte çalışma, bilgi, uzmanlık ve deneyim paylaşımı konusunda ortak çalışma yapılacak. Bu çerçevede, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde 5449 sayılı kanun gereğince bölgesel kalkınmadan sorumlu kuruluş olan DOĞAKA ile Hatay ilinde kurulu Mustafa Kemal Üniversitesi arasında stratejik işbirliklerinin gerçekleştirilmesi, bu işbirlikleri sonucunda bölgede proje geliştirme yetkinliğinin artırılması, DOĞAKA’nın bölgesel kalkınmadaki aracı rolünün desteklenmesi ve ayrıca MKÜ ile DOĞAKA’nın birbirleriyle olan iletişim ve işbirliği altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, bu protokolün sadece iki kurum arasında sınırlı kalmayıp, ileri dönemlerde de il bazında faaliyet gösteren kurumların proje birimleri ile MÜSİGEM’in istişareli ortak çalışmalara imza atması temennisinde olduklarını ifade etti.

DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ise protokol öncesi yaptığı konuşmasında, DOĞAKA’nın son dönemde yapmış olduğu faaliyetler ile gelecek dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yıldız ayrıca, Üniversite bünyesinde faaliyete giren MÜSİGEM ile hangi alanlarda ortak proje çalışmaları yapılabileceği ve çizilmesi gereken yol haritası hakkındaki bilgileri katılımcılarla paylaştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here