MKÜ Tesisleriyle Büyüyor!

0
139

mkü-tesis1MKÜ’nün Sosyal ve Sportif Amaçlı İnşaatlarında Sona Yaklaşılıyor

Değişim sürecine son yıllarda dâhil olan, öğrencilerine verdiği teorik bilgilerine uygulama olanağı da tanıyan Mustafa Kemal Üniversitesi ise, yerleşkesi içerisinde hızlı bir şekilde yükselen inşaatlarıyla birlikte cazibe merkezi olmaya aday olarak görülüyor. Ülke ekonomisine katkı sağlayan öğrenciler yetiştirmeye gayret eden Mustafa Kemal Üniversitesi, öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu sosyal, sportif ve eğitim tesisleriyle özellikle bölgesinin yüksek profilli öğrencilerine kapı aralıyor. Halen devam eden inşaatlarda sona yaklaşan Mustafa Kemal Üniversitesi, yoğun bir şekilde yürüttüğü tesisleşme ile birlikte gücüne güç katmaya devam ediyor.

Kapalı Spor Salonu’nun hemen yanı başındaki araziye yapılması düşünülen 4 bin kişilik stadyum, kullanılan malzemeyle dikkat çekiyor. Yapımından sonra öğrencilerin sportif faaliyetlerine önemli bir katkı sunacak olan stadyum; ulusal standartlara uygun modern ve teknolojik malzemelerin kullanıldığı bir spor merkezi olarak göze çarpıyor.

mkü-tesis2

Yüklenici firmayla 10 Ocak’ta sözleşmesi imzalanan stadyumun, yaklaşık 11 bin 500 metre karelik alana yapılması planlanıyor. Yer teslimi yapılan stadyum projesinde sosyal aktivite alanları, çok amaçlı salonlar, derslikler ve ofisler bulunuyor.

Üniversitenin Alahan girişi yanı başında bulunan doğal sazlık alan içerisindeki gölet, hizmete açılıyor. Göletin, çevre düzenleme çalışması kapsamında yöresel taş kaplamasının en iyi taş ustacılığı örneği sergilenerek etrafı taş duvar ile örülüyor. Aynı zamanda dinlenme mekanı olarak regreasyonel alan şeklinde değerlendirilecek olan gölet etrafında yürüyüş yolları, pergole altı gölge elemanları ve kafeterya gibi mekanlarla öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin sosyal aktivite ihtiyaçları da göz önüne alınıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here