MKÜ Rektörü Güder’den 10 Kasım Mesajı

0
88

atatürk anma8Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, 10 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajında üniversite olarak adını taşıdıkları Ulu Önderin izinde, yanında, ideallerinde; ilim ve bilime yaptıkları çalışmalarla katkılarda bulunarak yer aldıklarını belirtti. Rektör Güder mesajında ayrıca şunları ifade etti;

“Kahraman Türk Milletine, onurlu bir şekilde bağımsızlığını elde edip, güçlü ve hür bir devlet çatısı altında yaşayarak ulus olma gücünü vermiş olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; tüm dünyaya örnek olmuş idealleri, fikirleri, birleştirici yapısı, öngörüsü, eserleri ve başarılarıyla hiç ölmeyecek bir liderdir.

Demokratik ve çağdaş düşünce sistemi, sahip olduğu evrensel değerleri, bilimi kılavuz edinmiş olan anlayışı ve bizlere miras bıraktığı ilkeleri ile Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza denk bölünmez bütün olarak yaşatacak, en büyük ateşleyici güçtür. Gururla ifade etmeliyiz ki, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, onun gösterdiği hedefler dâhilinde varlığını devam ettirmektedir. Mustafa Kemal Üniversitesi olarak adını taşımaktan onur duyduğumuz Ulu Önderimizin izinde, yanında, ideallerinde ilim ve bilime yaptığımız çalışmalarla katkılarda bulunarak yer almaktayız ve devam edeceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız, milletçe büyük bir hüzün içerisinde olduğumuz bugün, Atamızın bizleri vekil kıldığı bütün ilke ve inkılaplarıyla Türk milletiyle ilelebet yaşayacağına ve yaşatılacağına olan inancımla, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nın çok iyi değerlendirilerek, birlik ve beraberliğimize vesile olası temennisiyle bütün Türk milletinin nezdinde Ulu Önder Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here