“İmkânlarımızı En Rantabl Şekilde Kullanmanın Çabası İçerisindeyiz”

0
75

nazım culha21Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Yerel Basınla Kahvaltıda Bir Araya Gelerek, 7 Aylık Çalışmalarını Değerlendirdi:

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Mavi Konak Restoranda gerçekleşen kahvaltıda sosyal belediyecilik anlayışı ve ekip ruhuyla Arsuz’da güzel hizmetlere imza atacaklarını ifade eden Culha, 7 aylık süreçte neler yaptıklarını anlatırken, önümüzdeki 5 yılda yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Başkan Yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, birim müdürleri ve belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda; “Benim ikinci dönem belediye başkanlığı yapma kaygım yok. Adam gibi geldim, adam gibi gitme kaygım var” diyerek net bir mesaj veren Culha, gündeme dair gazetecilerin cevaplarını da yanıtladı.

İlk hedeflerinin belediyenin kurumsallaşması olduğunu belirten Culha; “Hem alanın hem nüfusun artması kurumsallaşmayı zorunlu hale getirdi. Belediye başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz de kendi altyapılarını kurdular. Şu anda vatandaşımız belediye başkanına ulaşmadan hizmet anlamında gerekli birimlerde işlemlerini yapabiliyorlar. Arsuz zor bir bölge ve zor bir iş. Gerek alanın büyüklüğü, gerekse geçmişten gelen sıkıntılar, gerek ilçenin yazlık bir bölge olması sıkıntıları daha çok büyütüyor. İdareci olarak mevcut imkânlarımızı en rantabl şekilde kullanmanın çabası içerisindeyiz” dedi.

nazım culha22

7 aylık süreci borçsuz tamamladıklarını ifade eden Culha, borçların büyük bölümünü ödediklerini kalanı da taksitlendirdiklerini ve ödemeye devam ettiklerini kaydetti.

Asfalt, su onarım ve bakım çalışmaları, dere ıslah çalışmaları, çöp transfer merkezi çalışmaları ve daha pek çok konuda ayrıntılı bilgiler veren Culha, Arsuz İlçesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planlarının hazırlandığını ve belediye meclisinde onaylandığını da hatırlattı.

Arsuz’la ilgili en önemli konu olan turizme de değinen Culha; “Arsuz’da turizmle Akçalı, Gökmeydan ve Konacık olmak üzere üç nokta var. Bunlarla ilgili imar düzenleme talebini yaptık. Akçalı mıntıkasındaki planlama yapılmış ve imar planı onay aşamasındadır. Aldığımız bilgiye göre de onaylanmıştır. Gökmeydan için izin istedik. Biliyorsunuz turizm imar planları sadece ve sadece Turizm Bakanlığı’nın uhdesindedir. Önce kendisi müsaade ediyor yapımına, daha sonra planı yaptığınızda onay yetkisi yine Turizm Bakanlığı’ndadır. Bizim Gökmeydan’la ilgili talebimize 100 bin lira planı yapmak üzere ödenek onayı çıkmış. Ama yapılması için onay gelmedi. Konacık için ise müracaatımıza henüz bir cevap gelmedi. Yanıt bekliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here