MKÜ Öğrencileri Yemek Yarışında Hünerlerini Sergiledi

0
81

yemek yarışması1Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı İskenderun Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri arasında yemek yarışması düzenlendi. 30 öğrencinin katıldığı yemek yarışmasında 20 öğrenci Hatay’ın yöresel yemekleri ile yarışırken, 10 öğrenci de tatlı türünde yarışmaya katıldılar.

KÜ İskenderun Yazıcı Konservatuar salonunda gerçekleştirilen yemek yarışmasında konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su; “Dünyada turizm çok önemli bir sektör haline geldi. Biz de Hatay ve İskenderun genelinde bu paydan nasıl pay alabiliriz ve turizm gelirlerini nasıl arttırabiliriz bunun çalışmalarını yapmaktayız. Bu bağlamda turizm mastır planı çerçeve sinde de çalışmalar yapılmaktadır. Bu günde Turizm haftası münasebetiyle burada bir yemek yarışması yapılıyor. Tabi burada önemli olan tanınabilirlik yani turizmde kendinizi bölgenizi diğer ülkelere tanıtamazsanız bir değeri olmaz. O yüzden bölgemizin tarihi ve kültürünü çok iyi tanıtmak lazım. Turizm dernekleri ve sivil toplum kuruluşları da bu konuda önemli görevler üstlenmektedir: Bölgemizin çok önemli bir yemek kültürü var. Öğrencilerimizin de bu yemek kültürüne ilgi duymaları da turizm açısından çok önemlidir. Tanınabilirlik bakımından bu tür faaliyetler de çok önemli” dedi.

yemek yarışması2

Ardından söz alan MKÜ İskenderun Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Altay ise; “Bölgemizin yöresel yemek kültürünü öğrencilerimize tanıma ve tanıtmayı böylece bölge turizmine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Hatay yöremizin sahip olduğu bu zengin mutfağının yeterince tanıtılmadığını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz ile birlikte Hatay yöremizin sahip olduğu kültürünü tanıtmak ve cazibe merkezi olan bölgemizin bu tür etkinliklerle tanıtmayı hedefliyoruz. Turizm haftası dolayısıyla bizde okul olarak öğrencilerimiz arasında yemek ve tatlı türünde yarışmamız yapılmaktadır. Yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun’da; “Hatay bölgemizin turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Bu gün burada öğrencilerimiz Hatay yöresine ait birbirinden lezzetli yemek ve tatlıları bin bir zahmet ve överi ile yapmışlar. Yarışmada emeği geçen öğrenci öğretmen ve tüm fakülte yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

yemek yarışması3

Yapılan konuşmaların ardından jüri üyeleri yemek ve tatlıların önce görünü üne ardından ise tadına bakarak not verdiler. Yapılan değerlendirme sonucunda ise dereceye giren öğrencilere İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dizüstü bilgisayar, tablet ve Dijital fotoğraf makineleri hediye edildi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Bülent Seküçoğlu, MKÜ İskenderun Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Hüseyin Altay, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun tarafından ödülleri verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here