MKÜ Kurma Yaşatma Vakfı ve MKÜ’den Akademisyen ve Öğrencilere Ödül

0
421

mkü ödül1Başarılı çalışmalara imza atarak Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin adından gururla bahsedilmesine vesile olan öğretim üyeleri ve öğrenciler, MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı ile Üniversite Rektörlüğü tarafından ödüllendirildi.

Üniversite toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder,  MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı üyelerinden Tahsin Rende, Orhan Sait Kalaycıoğlu, M. Ali Yüksel’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Prof. Dr. Ali Koç, Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli ve Genel Sekreter Doç. Dr. Hüseyin Korkmaz katıldı.

Ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Vakfın bütçesi oluşturulurken vakıf amaçları doğrultusunda üniversitenin kalkındırılması yanında bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal alanda başarı gösteren akademik personele ve öğrencilere teşvik mahiyetinde ödüllerin sunulması için bir bütçe kalemlerinin olduğunu dile getirdi.

mkü ödül2

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptıkları törende bulunan MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı üyeleri ise yapılan çalışmalara yakın ilgi gösterdi.

Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesman Boru tarafından düzenlenen Prosteel 2013 Çelik Yapı Tasarımı Yarışmasında 2. olan grupta bulunan Yrd. Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu, Yrd. Doç. Dr. Hakan Tacettin Türker, Burkay Yücedal, M. Enes Özpolat ve Beşir Alğan ödül alırken, “2012 yılı En İyi Diyabet Akran Eğitimi Proje Uygulama” ödülü için Doç. Dr. Cumali Gökçe ödüllendirildi.

TÜBİTAK ARDEB 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında “Plastik Ambalajlardan Sıvı Gıdalara Geçen Ftalatların Belirlenmesi, Obezite ve Derecesi ile İlişkisinin İncelenmesi” Projesindeki ekipte bulunan Prof. Dr. Şana Sungur, Doç. Dr. Cumali Gökçe ve Yrd. Doç. Dr. İhsan Üstün ödül alırken, Türkiye Bilimler Akademisi 2012 “Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülleri” programı kapsamında “Lif Bitkileri” ödülüyle Prof. Dr. Mehmet Mert ödüllendirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here