‘MKÜ Bilim ve Doğa Varlıkları Müzesi’ İçin Çalışmalar Başladı

0
54

mkü-bilim müzesiMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’ne kurulması düşünülen “MKÜ Bilim ve Doğa Varlıkları Müzesi” için çalışmalar başladı. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in başkanlığında tüm Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul yöneticilerinin de yer aldığı ilk toplantı Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantıda MKÜ Bilim ve Doğa Varlıkları Müzesi’nin bilime ve kültüre karşı ilgiyi arttırılmasının hedeflendiği ve müzede nelerin yer alması gerektiğiyle ilgili görüşler üzerinde duruldu. Yapmış olduğu bilimsel ve kültürel faaliyetlerle belirlemiş olduğu hedeflere süratle yükselen Mustafa Kemal Üniversitesi’ne kurulacak müze için ilki gerçekleşen toplantıdan ise şu sonuç çıktı:

“Üniversitemiz bünyesinde kuruluştan günümüze kadar yürütülen akademik ve bilimsel çalışmalarda ortaya çıkarılan eserler, toplanan tarihi koleksiyonlar, geçmişten günümüze eğitim ve araştırma amaçlı olarak kullanılmış olan alet ve ekipmanlar ile bilgisayar, yazıcı, manyetik kayıt ortamı gibi elektronik cihazların, tarımsal alet ve ekipmanların, laboratuar araç ve gereçlerinin ve bağış yolu ile edinilebilecek benzer nitelikteki donanımlar ile sergilenebilecek özellikteki müzik aleti, çeşitli türlerdeki bitki, hayvan, kayaç, fosil, fotoğraf, kitap, geleneksel el sanatları ürünleri, başarı ve ödüllere yönelik madalya, şilt, bera, kupa vb. türden objelerin belirlenerek gerek yükseköğretim için üniversitede bulunan öğrencilerin istifadesine sunmak, gerekse oluşturulabilecek randevu sistemleriyle bilime karşı ilgi ve sevgiyi artırmak üzere ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin ziyaretlerine açık olacak şekilde küçük boyutlu müzeler, koleksiyonlar ve süreli sergiler oluşturulması düşünülmektedir.”

“MKÜ Bilim ve Doğa Varlıkları Müzesi” toplantısının ikincisi 23 Ekim’de gerçekleşecek ve toplantıda üniversitenin tüm birimleri görüş ve önerilerini hazırlayacakları dosyalarla birlikte üniversite yönetimine sunabilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here