Mithatpaşa’nın Duvarları Renklendi

3
538

mithatpaşa ilkokulu1Ressam Sümbül Sümbültepe, velisi olduğu İskenderun Mithatpaşa İlkokulu’nun bahçesinde bulunan duvara, çocuklar için eğitici ve aynı zamanda büyüklere karşı uyarılarda bulunan resim yaptı. Sümbültepe, bir hafta süren resim çalışmasının finalini geçtiğimiz hafta sonu öğrenciler ile birlikte yaptı. Gönüllü olarak yapılan resmin finalinde okul öğrencileri gönüllerinden geçen resimleri de oluşan muhteşem eserin altına yaptılar.

İskenderun Mithat Paşa İlkokulu’nun bahçesinde bulunan, yaklaşık 90 m2’lik duvara Ressam Sümbül Sümbültepe tarafından, doğa resmi yapıldı. Okulun da velisi olan Sümbültepe, resmi gönüllü olarak yaptığını, boyaların okul tarafından karşılandığını ve iskelenin Dokuzoğlu-Akınal İnşaat firmasının katkılarıyla sağlandığını belirtti. Kendini galeri ressamından ziyade sokak duvar ressamı olarak tanıtan Sümbültepe, yağlı boya tablolarından çok duvar resimlerini tercih ettiğinin altını da çizerek; “Grileşen dünya ve bunun psikolojik yansıması olarak insanlar, sokakta mutsuz, stresli ve asık suratla yürümekteler. Fakat duvarları renklenmiş, gülümseten mesajlarla karşılaştıklarında dünyanın kirliliğinin içindeki başka bir dünyayı görüp yüzleri gülümsüyor.

mithatpaşa ilkokulu2

Mithat Paşa İlkokulunun duvarına resim yapma amacımda çocuklara eğitici bilgiler sunmak ve aynı zamanda büyüklere karşı uyarılarda bulunmaktır. Çocukların, gri, soğuk bir duvarın gölgesinde büyümektense doğa ve dünya barışını, güzel renkli dünyayı resmeden bir duvarın gölgesinde büyümelerinin daha sağlıklı olduğunu düşündüm. Ayrıca, bu duvarı boyamam için fırsat veren başta Okul Müdürü Berivan Hanıma, 2-C sınıfı öğretmeni Sibel Hanım ve tüm destekleyicilere teşekkür ederim” dedi.

Geçmiş yıllarda 500-1500 m2 boyutlarında ülkemizin farklı bölgelerinde birçok bireysel duvar resimleri yaptığını ve aynı zamanda Kamusal Alanda Sanat Topluluğu derneğinin de kurucu üyelerinden olan Sümbültepe, bu tür çalışmalarının devam edeceğini, derneğin ressamları ile Hatay ilinin tüm ilçelerinde özellikle insanların yoğun olduğu bölgelerdeki kör cephe duvarlarına “Hatay Medeniyetler Kenti”, “Çevresel Kirlilik” ve “Dünya Barışı” konulu projeyi hayata geçirmek için yetkili belediyeliklere teklif sunmaya başladığını söyledi. Sümbültepe, bu tür çalışmalarda sponsorların çok büyük önem taşıdığının da altını çizdi.

“Renkli Rüyalar” ve “Tek Sigortamız Doğanın Kendisidir” sloganıyla yola çıkan ve dünya sistemine bakış açısını soyut resimlerle somutlaştıran Sümbültepe, “Yeryüzündeki Satranç Düzenekleri” adlı bir sergi hazırlığı içinde olduğunu fakat sürekli duvar resimleri düşündüğü için sergisini devamlı ertelemek zorunda kaldığını da ifade etti.

mithatpaşa ilkokulu3

3 YORUMLAR

  1. okulumuzun duvarı çok güzel oldu sayın mehmet ali sümbültepe’ye sibel öğretmenimize sonsuz teşekkürler kızım merve nisa karataş ve sınıf arkadaşlarının ellerine sağlık.

    • selamın aleykum abiciğim gerçekten süper olmuş ama birazda köyden esintiler koysaydın ya abiciğim. Ama yinede süper olmuş bidahakinde bizden de resim koyarsın inşallah.rıfat amcaya sevgilerle muhtarın oğlu MUSTAFA YILMAZDAN tüm MAHMATLIYA SEVGİLERİMLE

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here