Minik Tenisçiler İskenderun’da Boy Gösterdi

0
111

tenis turnuvası12Dereceye Girenlere Ödülleri Törenle Verildi!

İskenderun Belediyesi Tenis Spor Kulübü Derneği ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 14 Yaş Hafta İçi Tenis Turnuvası sona erdi. Turnuva sonunda dereceye giren başarılı raketçilere ödülleri törenle verildi. Törene katılan İskenderun Belediye Başkanı Dingil; “Her spor dalında uluslar arası turnuvalara yapabilir” dedi.

İskenderun Belediyesi Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Tenis Turnuvası karşılaşması sonrası dereceye giren raketçilere ödülleri de burada törenle verildi. Burada sporculara seslenen Belediye Başkanı Dingil, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Turnuvada emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İskenderun isminin geçtiği her yerde biz varız. Çocuklar bizim kardeşimiz, evlatlarımız bunları en iyi şekilde yetiştireceğiz. Kentimizde her branştaki spor dalında uluslar arası organizasyonlar da yapabiliriz. Hedefimiz büyük. Boksta da, futbolda da çok büyük hedefler koyduk. İskenderun’u tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Sizleri misafir olarak da, bundan sonra düzenlenecek turnuvalara da tekrar bekliyoruz” şeklinde konuştu.

tenis turnuvası13

Turnuvaya 87 Sporcu Katıldı

Turnuvaya ülkemizin değişik il ve ilçelerinden sporcuların katıldığına dikkat çeken Türkiye Tenis Federasyonu Turnuva Başhakemi Ferdat Şara; “Türkiye Tenis Federasyonu’nun 2014 turnuva takviminde yer alan, 30 Haziran-3 Temmuz arasında yapılan turnuvamız bugün (dün) yapılacak final maçıyla tamamlanıyor. Turnuvaya Türkiye’nin değişik yerlerinden toplam 38 bayan, 49 erkek olmak üzere toplam 87 sporcu katıldı. Sporcular bu turnuvada aldıkları puanlarla kendi yaş kategorilerinde Türkiye sıralamalarını belirliyorlar. Şu anda Türkiye’nin değişik yerlerinde turnuvalar var. İskenderun’da bu kategoride yapılan ilk turnuva olmasına rağmen katılım çok iyi. Çok büyük kulüpte bile 60-70 iken, 90 civarında katılım olması güzel bir başarı oldu” diye konuştu.

tenis turnuvası14

Turnuvada, yarışmayı tamamlayarak, derece elde edenlere ödüllerini Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, İskenderun Belediyesi Tenis Spor Kulübü Derneği Başkanı Kenan Deliveli, Turnuva Direktörü Mehmet Doğan verdi.

Türkiye Tenis Federasyonu denetim ve gözetimi altında gerçekleştirilen turnuvaya, Gaziantep, Mersin, Adana, Marmaris, Alanya, İstanbul, Kayseri, Hatay, İzmir, Buca, Elazığ’dan sporcular katıldı. İskenderun Belediyesi Senior Tenis Turnuvasının da, 5-13 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here