Milli Eğitim Müsteşarı Tekin Hatay’daydı

0
80

meb müsteşarıMilli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. Vali Lekesiz, ziyaret programında Hatay’ın tarihi hakkında konuklarına bilgiler vererek Hatay’ın insanlığın ilkel dönemlerinden uygarlığa giden yolda özel bir kavşak noktası olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ın da yer aldığı ziyarette konuşan Doç. Dr. Tekin, Hatay’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, konuklarını ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Hatay hakkında bilgi verdi.

Vali Lekesiz; “Hatay, insanlığın ilkel dönemlerinden uygarlığa giden yolda özel bir kavşak noktası. Hemen tüm inanışların bir şekilde yolunu düşürdüğü özel bir coğrafya. Hatay Devleti’nin 10 ay 21 gün süren siyasi ömrü oldu. İçerisinde bulunduğumuz salon, Meclis Genel Kurulu’nun toplantılarını yaptığı salondur. Türk, Arap, Ermeni, Alevi, Sünni Hatay’ın tüm renklerinden insanların yer aldığı 40 kişilik Hatay Millet Meclisi, müstakil bir devlet olarak yaşamaktansa Türkiye’de sıradan bir il olmayı tercih eden kadirşinaslık örneği sergileyerek 29 Haziran 1939’da oybirliği ile Türkiye’ye katılma kararını bu salonda almışlardır” dedi.

Vali Lekesiz konuğuna Hatay Valiliği tarafından hazırlanan “Hatay Tarihi”, “Hatay Devleti” ve “Cemil Meriç” kitapları ve CD’si hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here