Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu; “Her Türlü Şiddete Karşıyız!”

0
362

tiyatro1Kadına Şiddetin Anlatıldığı ve Sosyal Mesajların Verildiği “Çiçek Kadınlar” Adlı Tiyatro Başarıyla Sahnelendi…

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan (İSMEM) Tiyatro Topluluğu, bir gösterisini geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda sahneledi. İSMEM’nin sahnelediği ve kadına şiddetin ele alındığı “Çiçek Kadınlar” adlı tiyatro ayakta uzun süre alkışlandı.

Milli Eğitim memurlarından ve öğretmenlerden oluşturulan İSMEM Tiyatro Topluluğu iki aylık bir çalışma zarfında ilk tiyatro gösterilerini sundular. Yönetmenliği Metin Alakop ve Tevfik Taş’ın yaptığı oyunda Oya Önerden, Hüseyin Uslu, Elçin Yıldırır, Uğur Efe, Kübra Kuyucu, Serkan Öncel, Dervişe Şirin, Pakize Bayram, Birgül Oban, Ayşe Yekta, Nevin Kutlu, Önder Süt ve Sedat Bayram rol aldı. Oyunu İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’nun yanı sıra çok sayıda öğretmen ile davetli izledi. Kadına yönelik şiddeti ele alan tiyatro oyunu sonunda ayakta alkışlandı.

tiyatro2

Eğitimin sadece dört tarafı duvarlarla kaplı sınıflarda verilmediğinin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu; “Eğitim camiası olarak sanatsal faaliyetlerle ilgili bir şeyler yapmak istedik ve İSMEM’i kurduk. Amacımız; toplumu bilgilendirici mesajlar vermek. Bunu da başardığımıza inanıyorum. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde kurduğumuz tiyatromuzun iki aylık bir çalışmanın sonunda kadına şiddet konusunda mesajlar veren Çiçek Kadınlar adlı oyunu sahnelediler. Sadece kadına yönelik olanı değil, her türlü şiddetin karşısındayız. Önümüzdeki süreçte de İSMEM olarak toplumu bilgilendirici oyunlar sergilemeye devam edeceğiz. Tiyatroda sahne alan 15 arkadaşımı da kutluyorum” dedi.

Konuşmanın ardından da Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu ve Emniyet Müdürü Başar, oyuncuları tek tek tebrik ederek, plaket takdim ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here