“Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Sistemini Çorbaya Çevirdi”

0
56

mevlüt dudu (7)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, eğitimde yapılan değişiklikleri meclis gündemine taşıdı…

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, son yıllarda eğitimde yapılan değişiklikleri meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle meclise soru önergesi sunan Milletvekili Dudu, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti;

“1.Ülkemizde son 12 yıllık dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı; İlk, Orta ve Lise eğitim-öğretimiyle  ilgili kaç kere program ve uygulama değişikliği yapmıştır?

2.Yapılan bu değişikliklerin yapılma sebepleri nelerdir?

3.Milli Eğitim Bakanlığı bu program ve uygulamalar öncesinde herhangi bir ön çalışma ve planlama yapmamış mıdır ki, sürekli sistem değiştirilmesi gündeme gelmektedir?

4.Milli Eğitim sistemlerinde hemen her yıl yapılan yeni düzenlemeler sonrasında ülkemiz genç neslinin içinden çıkılmaz bir kargaşa ve kaosa dönüştüğü söylenebilir mi?

5.Son 12 yıl içerisinde kaç tane  İmam Hatip ortaokulu ve lisesi eğitime açılmıştır?

6.Bunlardan hangileri yeni okuldur? Hangileri de imam hatibe dönüştürülmüştür?

7.Bu uygulama yapılırken, İmam hatibe dönüştürülen, dönüştürülen okullarda okuyan öğrenciler ve velilerinden herhangi bir onay alınmış mıdır?

8.Bu okullarda okuyan öğrencilerin okulla ilgili tercihleri konusunda neler yapılmıştır?

9.İmam hatip okullarının arttırılmasının sebepleri nelerdir? Bu yönde yapılan düzenlemeler ile ülkemizde dini eğitime doğru zorlama mı yapılmaktadır?

10.Son yapılan TEOG sınavı sonucunda yerleştirilen öğrencilerin ikamet adreslerinden 20 – 150 km uzak okullara yerleştirilmesinin sebepleri nelerdir?

11.Uzak mesafelere yerleştirilen çocukların ikamet adreslerine yakın yerlere nakillerinin yapılabileceğini duyuran Bakanlığınız, bu okullarda yeterli kontenjan mevcut ise, bu okullara ilk aşamada bu çocukların kayıtlarını neden yapmamıştır?

12.İmam hatip okullarının sayısının arttırılması sonucunda, düz lise olmadığı için açıkta kalan öğrencilerin durumu ne olacaktır?

13.Ailelerin imam hatip okullarına çocuklarını yazdırmaları için zorlandığı ve mecbur bırakıldığı doğru mudur?

14.4+4+4 uygulaması nedeniyle, erken yaşta okula yollanan çocuklarda yaşanan hezimet, 4. Sınıftan sonra okuldan alınan kız çocuklarının durumu ve şimdi de İmam hatip okullarına zorlama durumunun ortaya çıkması, ülkemizde eğitimde sürekli bir aksama ve çocukların okuldan uzaklaştırılması olarak algılanmakta iken; bu durumun en kısa sürede düzeltilmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here