Milletvekili Karasayar; “Öğretmenlik En Saygın Mesleklerden Biridir”

0
73

orhan karasayar2Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 24 Kasım Öğretmenleri Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

İnsanların ve toplumların yetişip gelişmesinde, ülkelerin kalkınmasında ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenlerin, tarihin her döneminde bütün toplumlarca büyük bir saygı gördüğünü, öğretmenlik mesleğinin en saygın meslekler arasında yer aldığını kaydeden Milletvekili Karasayar; “İnsanlık tarihinin her döneminde öğretmenlerin yeri ayrıdır. Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Öğretmenlik uzmanlık, sevgi, sabır, hoşgörü gerektiren bir meslek olmanın ötesinde, bir sanattır. Öğrenciler, öğretmenlerin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır. Her zaman hatırladığımız, ömür boyu aklımızdan çıkmayan, her insanın hatırasında önemli rol alan öğretmenlerimiz, fedakârca ve cefakârca çalışarak bu ülkenin geleceğinin emanetçisi çocuklarımızı canla, başla yetiştirmektedir.

Ülkemizin her köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini veren, hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren; gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak asla yeterli değildir. Onlara karşı olan sevgimizi, saygımızı, şükran ve minnet duygularımızı her zaman canlı tutmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here