Milletvekili Dudu; “Önergeye Ayrıntılı Cevap Verilmedi”

0
67

mevlüt dudu (2)CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na Ağustos 2014’de yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla verdiğim önergeye ayrıntılı cevap verilmediğini kaydetti.

Milletvekili Dudu, tarımsal sulama elektrik borcu olan kooperatif ve şahıslar hakkında verdiği önergeye; “Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nden alınan yazılı bilgiye göre; Hatay ilinde ve ilçelerinde tarımsal sulama elektrik borcu olan toplam 29 adet kooperatif bulunduğu, Söz konusu kooperatiflerin toplam borç tutarı 1.432.680,32 TL olduğu, Hatay ilinde ve ilçelerinde 30.-TL ve üzeri borcu olan tarımsal sulama abone sayısı 3.139 olduğu, Söz konusu 3.139 adet abonenin toplam borcunun 25.868.490,22.-TL olduğu. Hatay il ve ilçelerinde borcundan dolayı icra safhasında olan 709 adet tarımsal sulama abonesi bulunduğu bildirilmiştir.

Bu bağlamda borçların ödenmesiyle ilgili; 30 Kasım 2014 tarihine kadar Bölgesindeki Dağıtım ya da Perakende Şirketine müracaat eden çiftçilerimiz, eğer 31 Aralık 2014 tarihine kadar borcunu tek seferde öderse sadece anaparayı ödeyecek olup, gecikme, ceza ya da faiz ödemeyeceği. Yine 30 Kasım 2014 tarihine kadar müracaat edilmesi durumunda senede bir kez yılsonuna kadar ödenebilecek şekilde 5 yıla kadar vade yapılabileceği ve yıllık  % 5 gecikme zammı uygulanacağı belirtilmiştir” şeklinde cevap verildiğini açıkladı.

Milletvekili Dudu, bu arada; sulama borçları nedeniyle elektrikleri kesilen ve icra işlemleri yapılan kişilerle ilgili herhangi bir bilgi verilmediği gibi, sulama borçlarının hasat zamanlarında alınması ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmadığının da göründüğünü savundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here