Mileyha Sulak Alanda Açılan Kanallar HBB Tarafından Kapatıldı

0
26

Savaş: “Hatay’ın Doğasını Kimseye Talan Ettirmeyeceğiz”

Hatay Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevrenin korunması amacıyla il genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Samandağ ilçesindeki Kuş Cenneti olarak bilinen Mileyha sulak alan bölgesinde, bazı şahısların izinsiz ve keyfi şekilde kanallar açması üzerine harekete geçen HBB ekipleri, iş makineleri yardımıyla açılan kanalları kapattı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda Hatay’da ekosistemin bir parçası olan sulak alanlarının daraltılarak içinde barındırdığı türlerin yok olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Savaş: “Hatay’ın Doğasını Kimseye Talan Ettirmeyeceğiz”

Mileyha sulak alanının 300’e yakın kuş türüne ev sahipliği yaptığını ve buranın yeşil kaplumbağaların da yumurtlama alanı olduğunu hatırlatan Savaş, alan ile ilgili düzenleme yapma yetkisinin bu yıl Hatay Büyükşehir Belediyesine geçtiğini belirtti. Alanı ‘Doğal yaşam sulak alanı’ olarak planladıklarının altını çizen Savaş; “Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Samandağ’daki Milleyha bölgesinde izinsiz ve keyfi şekilde açılan kanalları kapattık. Milleyha, yaptığımız planlamalar ile kuş cenneti olmaya devam edecek. Doğamızın bozulmasına asla müsaade etmeyecek, doğamızın talan edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Milleyha bölgesinde imar girişimlerinin engelleneceğini vurgulayan Savaş, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün de bu alanı bir an önce Mahalli Sulak Alan ilan etmesini beklediklerini kaydetti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here