MHP Reyhanlı İlçe Teşkilatı Kongresini Gerçekleştirdi

0
305

mhp-reyhanlı1Prof. Dr. Yavuz: “Reyhanlı’nın Sıkıntılarını MHP Giderebilir!”

Milliyeti Hareket Partisi Reyhanlı İlçe Teşkilatı 11. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede 2 aday yarıştı. Mevcut İlçe Başkanı Gürhan Açıkgöz ve Seydi Sürücü arasındaki seçim sonucunda Gürhan Başkan tekrar seçildi.

MHP Reyhanlı İlçe Yönetimi olağan kongresinin geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Gürhan Açıkgöz’ün güven tazelediği kongreye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Danışmanı, Dörtyollu Prof. Dr. Celalettin Yavuz da katıldı. Yavuz, Suriye iç savaşının ve Suriyeli sığınmacı-mültecilerin sıkıntılarını belirten ve çözüm önerilerini sunan, kısa ve öz bir konuşma yaptı.

Suriye’deki iç savaş ve Suriyeli sığınmacılar, mülteciler konusunu çok yakından izlediğini ve çözüm yolu üretmeye çalıştığını vurgulayan Yavuz; “Suriye iç savaşı AKP’nin hiç bir zaman göremediği, göremeyeceği bir öngörü sonucu kısa zamanda bitmedi. 100 bin sığınmacı geleceği hesaplanmıştı, 2 milyonu buldu. En fazla 200-330 milyon dolar kayıpla geçiştirileceği, Esad rejimi devrildikten sonra ‘Bir koyup üç alınacağı” düşünülmüştü. Ne aldığımız ortada! Üstelik şu ana kadar sadece mültecilere harcanan para 5 milyar doları geçti. Birleşmiş Milletler de artık yardım toplayamıyor. Suriye sebebiyle Orta Doğu’daki pazarı da kaybettik. Sınır ticareti yok oldu. Sınır kaçakçılık sebebiyle delik deşik oldu. Bazı yerlerde devlet yok oldu. Bu haliyle de bölge insanının ve devletin yıllık kaybı 5-10 milyar arasında telaffuz ediliyor.

Yarının Canlı Bombaları Yetişiyor

Suriyeli sığınmacıların getirdiği sosyal sorunlar da çözülemedi. 2 milyon insanın 230 bini kamplarda. Yaklaşık 500 bini kalacak yer buldu. 1 milyondan fazlası ise sokaklarda, otogarlarda, metro duraklarında, izbe yerlerde veya kötü niyetli insanların ellerinde. 400 bin okul çağındaki çocukların 250 bini sokakta yaşam mücadelesi veriyor. Önlem alınmazsa bu çocuklar yarının “canlı bombaları”dır.

Türkiye için şu anda Orta Doğu pazarını tekrar kazanmak, Suriyeli sığınmacıların geleceği ve mutluluğu için, Suriye sebebiyle meydana gelen sorunlardan en akılcı, mantıklı ve insani şekilde kurtulmanın yolu Esad rejimiyle uzlaşmaktan geçmektedir. Zemin artık elverişlidir. Kapris ve şahsi kin yerine akıl ve mantıkla hareket edilmelidir. Ama AKP iktidarında bunlardan eser yoktur. İnşallah aziz milletimiz yaklaşan genel seçimlerde MHP’yi iktidara taşır, biz de bu sorunları teker teker çözme fırsatı bulur, milletimize layık olduğu hizmeti sunarız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here