MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Danışmanı Prof. Dr. Yavuz: “Basın Çalışanları Özgür Olmalı!”

0
155

basın-celalettin yavuzMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Danışmanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

“Basın Çalışanları Günü”nün 10 Ocak 1961’den beri ülkemizde her yıl kutlanmakta olduğunu hatırlatan Yavuz; “Ne yazık ki 2014 yılını “zor yıl” olarak değerlendiren Dünya Basın Konseyi bilgileri Türkiye’de basının denetim görevi konusunda hiç de iyi bir not vermemiş. Zira 2014 yılında Yüksek Seçim Kurulu, medyaya 176 yayın durdurma cezası vermiş. Bu yıl RTÜK, sadece bir tek televizyon kanalına, 20 yayın durdurma cezası verebildi. Soma, Musul, Yüksekova, Bingöl, TIR haberleri, Tahkikat Komisyonu dâhil, olayların yayınlanması dahi yasaklandı. “Dünya Basın Özgürlüğü Raporu”nda Türkiye’nin konumu 180 ülke içinde 154. sıraya düşmek oldu. “Freedom House”un raporuna göre de sınıfta kalmışız. Çünkü bu yıl tarihimizde ilk kez “basını özgür olmayan” ülkeler arasına sokulduk. Ama hâlâ, “Dünya’nın en özgür basını, Türkiye’dedir!” diyen zihniyetler ülkeyi yönetmeye devam ediyor.

Hatay’ın son derece fedakâr, gayretli ve başarılı yerel basınının her bir emektarının “Basın Çalışanları Günü”nü içtenlikle kutlar, daha özgür ve elverişli ortamlarda görevler yapma fırsatına erişmelerini dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here