Mevlüt Oruç; “13 Şubat’ta Ders Yok!”

0
230

mevlüt oruç2Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüd Oruç, Zorunlu Din Dersi uygulamasını protesto etmek amacıyla 13 Şubat 2015 Cuma günü okula gitmeme eylemine destek verdiklerini açıkladı.

Eğitimin laik olmadığı sürece eğitim olamayacağını savunan Oruç; “13 Şubat Cuma günü Türkiye çapında okula gidilmiyor, ders yok. Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür derneği, Eğitim- Sen ve birçok duyarlı Parti, Hareket, Platform, Sendika, STK, DKÖ’nün destekleri ile ülkemizde 13 Şubat günü okul boykotu yapılıyor.

Alevi kurumları, duyarlı Eğitim Emekçileri ve partiler bir araya gelerek Zorunlu Din Dersine karşı bir dizi eylem kararı aldılar. Bu kapsamda 13 Şubat’ta Ders yok, okul yok eylemi yapılmaktadır. Laik Eğitim ve Demokratik Yaşam sadece Alevi yurttaşların sorunu değil, bütün yurttaşlarımızın sorunudur. On yıllardır zorunlu Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersinden mağdur olan ve mücadele eden halkımızın bu eylemliliklere desteğinin büyük olacağına inanıyoruz. Din eğitimi zorla olmaz.

Alevi, Sünni, Hıristiyan, Yahudi, Ateist vb kim neye inanıyorsa özgürdür. Yapay olarak icat edilen Resmi Devlet Dini Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin bütün inançlara dikte edilmesi uygulamasından derhal vazgeçilmelidir. Ey anneler, babalar, inancımıza, çocuklarımıza, kendimize, yaşamımıza sahip çıkma günüdür. Alevi ve diğer duyarlı kurumlarının eylemlilikleri bizim eylemlerimizdir İnançlar Özgürdür. Özgür Kalacak. Eğitim laik değilse, Eğitim değildir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here