Mevlüt Dudu; “Sınır Bölgelerimizde Okul Tatili Uzatılmalı”

0
138

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Sınır Bölgelerimizde Okul Tatili Uzatılmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, devam eden ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ile ilgili yaptığı değerlendirmede farklı bir konuya değinerek, tehlike altında bulunan sınır ilçelerinde okulların tatillerinin uzatılmasını istedi.

Harekatın başladığı günden bu yana sınır ilçelerimize onlarca roket düştüğünü ve bunun sonucunda biri Suriyeli iki sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydeden Dudu; “Roket ve füze saldırıları devam ediyor. İlk günkü saldırıda bir Suriye vatandaşı vefat etmişti, dün de yine acı bir haberle sarsıldık. Bir evin isabet alması sonucu Fatma Avlar isimli 17 yaşında bir genç kızımızı kaybettik. Değerli kardeşime Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Reyhanlı halkına başsağlığı diliyorum.

Bu saldırıların öyle anlaşılıyor ki arkası gelecek. Bunu üzülerek söylüyorum. Afrin derinliklerine kadar ulaşan bir güvenli bölge oluşturulamadığı sürece! Bir an önce bunun sağlanmasını istiyoruz, talebimiz budur. Özellikle sınır bölgelerinde yaşayan halkımız adına, onların can güvenliği açısından bir an önce bu önlemin alınması gerekiyor. Reyhanlı Kaymakamımız ile bir görüşme yaptım, bilgiler aldım.

Benim bütün yetkililerden bir talebim daha var. Reyhanlı’da bütün bölge halkı adına bu talepte bulunmak gerekiyor bir önlem olarak. Biliyorsunuz okullarımız şu anda tatilde ancak önümüzdeki hafta başı tatil sona erecek. Bu roket saldırıları ve can güvenliğinin olması sebebiyle bu tatilin makul bir süre ve yeterli güvenlik önlemleri alınıncaya kadar uzatılmasını talep ediyoruz. Küçücük, gencecik yavrularımızın güvenliği açısından bu yapılmalıdır.

Yetkililere ve hükümete sesleniyorum; başta Reyhanlı olmak üzere bu şekilde tehdit altında olan bütün sınır bölgelerimizde okul tatillerinin uzatılmasını talep ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha Afrin operasyonunda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Zor şartlarda, zor iklim ve coğrafya şartlarında, orada savaş veren Şanlı ordumuza, Mehmetçiklerimize Allah’tan yardım diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here