Bir Canımız Daha Toprağa Düştü!

0
202

Zeytin Dalı Harekâtının 12’ci Gününde Karar Haber

Afrin sınırında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 12. gününde bir canımız daha toprağa düştü. Harekâtın 12’nci gününde, Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen 1 roket, Reyhanlı ilçesi Gültepe Mahallesi’nde bulunan Maraşlı Çıkmaz Sokak’taki 2 katlı eve isabet etti. Saldırıda 17 yaşındaki Fatma Avlar hayatını kaybetti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekâtını yürüttüğü Afrin bölgesinden dün, Reyhanlı ilçesine 2 roket atıldı. Roketlerden biri Gültepe Mahallesi’ndeki Avlar ailesinin oturduğu eve isabet etti. Roketli saldırıda Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fatma Avlar hayatını kaybetti. Olayda yaralanan 2 kişinin Reyhanlı Devlet Hastanesindeki tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Aynı mahalledeki yan sokağa düşen ikinci roket ise bir evin bahçe duvarına isabet etti. Maddi hasarın meydana geldiği patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Roketlerin düştüğü yerlerde geniş çaplı inceleme yapan polisler, toplanan vatandaşları uzaklaştırdı.

Genç Kız Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Reyhanlı ilçesine terör örgütü PKK/PYD’li teröristlerce yapılan roketli saldırıda hayatını kaybeden 17 yaşındaki Fatma Avlar gözyaşları arasında toprağa verildi. Avlar, Atike Hanım Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve feryatlarla Reyhanlı Asri Mezarlığına defnedildi. Saldırıda ayağından yaralanan Bilge Avlar da tedavi gördüğü hastaneden çıkarak kardeşi Fatma Avlar’ın cenazesine katıldı.

Aynı Günde 4, Toplam 30 Roket

Suriye tarafından öğleden sonra atılan iki roketle de aynı gün içinde Reyhanlı’ya atılan roket sayısı ise 4’e yükseldi. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, inceleme başlatırken çevrede toplanan vatandaşlar da dağıtıldı. Roket isabet eden ev ve park halindeki bir araçta hasar oluştu. Güvenlik güçleri, olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor.

Konu hakkında kısa bir değerlendirme yapan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, “Bugüne kadar ilçemize 30’un üzerinde roket isabet etti. Bu olaylarda 50’nin üzerinde kişi yaralandı, 1’i Suriyeli olmak üzere bugün kaybettiğimiz gencimizle 2 kişi hayatını kaybetti” dedi.

TSK; “Harekât Başarıyla Sürüyor”

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 12’nci gününde Türk Silahlı Kuvvetlerinden de bir açıklama geldi. Açıklamada, 712 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 22 hedefin imha edildiği kaydedildi. Açıklamada; “Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 22 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 63 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olmuştur. “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında, hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” şeklinde ifadelere yer verildi.

Başkan Savaş’tan Taziye Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Suriye’nin Afrin bölgesinden teröristler tarafından atılan roketin Reyhanlı’da bir eve isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Fatma Avlar (17) için baş sağlığı mesajı yayımladı. Yayımladığı mesajında Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtının, terör örgütleri temizleninceye kadar devam edeceğini belirten Başkan Savaş; “Sivilleri hedef almaktan çekinmeyecek kadar gözünü kan bürümüş terör örgütlerinin kalleş saldırısı sonucu gencecik evladımızın yaşamını yitirdiğini derin üzüntü içinde öğrendim. Bu hain ve çirkin saldırıların şanlı ordumuzun ve devletimizin kararlı tutumuyla sona erdirileceğinden şüphe duymuyorum. Şehrimizde, ülkemizde ve bölgemizde kalıcı barış ve huzur ortamı sağlanana kadar yürütülecek bu harekâtta Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Hain saldırı neticesinde yaşamını genç yaşta yitiren kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here