Metropolitleri ÖSO Kaçırdı!

0
56

patrik kaçırıldı3YPG’nin İddiası!

Batı Kürdistan Halk Savunma Birlikleri (YPG), Halep ve Antakya Rum Ortodoks Metropoliti Pavlos Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim’in Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’na bağlı Feteh El-Hesun liderliğindeki silahlı grup tarafından kaçırıldığını iddia ederek, derhal serbest bırakılmalarını istedi. YPG, aksi durumda metropolitleri kurtarmak üzere eyleme geçeceklerini de belirtti.

Fırat Haber Ajansının haberine göre, Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, Halep yakınlarında 22 Nisan günü kaçırılan Halep ve Antakya Rum Ortodoks Metropoliti Pavlo Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhhana İbrahim ile ilgili açıklamada bulundu. Olayı şiddetle kınayarak, ilk günden bu yana büyük hassasiyetle değerlendirerek takipçisi olduklarını belirten YPG komutanlığı, yaptıkları araştırma sonucu söz konusu kaçırma olayının Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Feteh El-Hesun liderliğindeki grup tarafından gerçekleştirildiğini açığa çıkardıklarını bildirdi.

Komutanlık, ÖSO ile Suriye Muhalifleri Ulusal Devrimci Koalisyonuna, her iki metropoliti bir an önce serbest bırakmaları çağrısında bulundu. Olayı insanlık dışı, Suriye devrimi karşıtı bir olay olarak tanımlayan YPG Komutanlığı, ayrıca Suriye Muhalifleri Ulusal Devrimci Koalisyonundan Hıristiyan âleminden özür dilemeye çağırdı.

YPG Genel Komutanlığı, açıklamanın sonunda ise sert uyarıda bulundu. Komutanlık, iki metropolitin bir an önce serbest bırakılmaması durumunda, özgürlüklerine kavuşturmak için eyleme geçeceklerini vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here