Metin Önde Silahlı Saldırıya Uğradı

0
176

önde silahlı saldırı1Önde, İşçileri Sükunete Çağırdı!

İsdemir Cumhuriyet kapısı girişinde önceki gece faili meçhul kişilerce Türk Metal Sendikası Bölge Sorumlusu Metin Önde’ye silahlı saldırı yapıldı. Saldırıdan yara almadan kurtulan Metin Önde, işçilerle bir araya gelerek, herkesi sakin olmaya davet etti. Gece 00.50 sularında silahlı saldırıya uğrayan Metin Önde, saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Site mahallesine 500 metre kala yaşanan bu olayda demek ki evimizde dahi güvende değilmişiz. İskenderun’da bir toplantıdan dönüyordum. İlk anda olayın şoku ile ne olduğunu anlayamadım. Bu memlekette hiç düşmanım olduğunu zannetmiyorum. Tersine sevenimiz çok ancak yinede bilemiyorum. Bu süreci sakin geçirmemiz gerekiyor. Hoş olmayan duyumlar alıyorum.

Sendikal mücadeleyle ilgisi olabilir mi bilmiyorum? Görmediğim bir olayda yorum yapmam mümkün değildir. Elbette bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele erkekçe yapılmalıdır. Tedirgin değilim! Şu an itibarı ile  olay yeri inceleme gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Yüce adalete saygım ve inancım sonsuz, gereğinin yapılarak suçluların bulunarak adalete teslim edileceğine inanıyorum.”

önde silahlı saldırı2

Olayın ardından site içinde bulunan bir restoranda işçilerle bir araya gelen Metin Önde, herkesi sakin olmaya davet ederek; “İç barışımızı bozmaya çalışanlara rağmen bizler birliğimizi ve huzurumuzu koruyacağız. Yarın aranızda her hangi bir tartışmanın ya da husumetin olmasına izin vermeyin” diye de telkinde bulundu.

Görgü tanıklarından alınan ifadeye göre karayolları köprüsünün alt kısmında pusuya yatan bir kişinin Önde’nin arabasına 7 el ateş ettiği bildirildi.

İsdemir Çalışanlarına Olay Günü Gönderilen Mesaj;

“Sevgili İsdemir çalışanları; 10 aydır söylediği yalanlar ortaya çıkınca ve yetki alamayacağını anlayınca malum piyon zevatın nasıl çirkefleştiğini nasıl acze düştüğünü ve nasıl bir ruh haline sahip olduğunu attığı mesajlardan görüyorsunuz.

Yanındakiler bu tavrından rahatsız oldukları için Ağustos ayı içerisinde malum zevatı gönderme operasyonu içindeler. Bir iş yerinin sendikasız ve çalışanların mağdur olmasını ancak malum sarı sendika ister. Çalışanlara 3. sınıf mafya ağzı ile hakaret eden ve tehdit edenlerden mutlaka hesap soracağız. Bütün kardeşlerimizi Çelik İş çatısı altında bütünleşmeye davet ediyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here