Meteris; “Orman Yangın Komuta Aracı, Bizim İçin Çok Değerli…”

0
234

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Meteris; “Orman Yangın Komuta Aracı, Bizim İçin Çok Değerli…”

Arsuz Yangın İlk Müdahale ekip binasında, medya mensuplarının Orman Yangınlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, muhabirimiz Doğan Süslü’nün ilgisini çeken Orman Yangın Komuta Aracı’nın içine girerek, araç içinde eğitim halinde olan Orman personeliyle karşılaştık.

Muhabirimizin Orman Yangın Komuta Aracı ile ilgili olarak bilgi istemesi üzerine, Komuta aracı içinde bulunan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür yardımcısı Hüseyin Meteris, araçla ilgili olarak özetle; “Büyük ölçekli yangınlarda, yangının ilerleme yönünü takip etmek, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait yangın mahallindeki tüm araçları, plaka plaka ve konumları itibarıyla tespit etmek, Arvento Araç Takip Sistemi ile bu araç içinden mümkün olmaktadır.

Koordinasyonu sağlamak, hem hava hem de kara araçlarıyla iletişim kurmak adına, komuta aracı, önemli bir hizmet vermektedir. Telsiz ve internetle donatılmış, jeneratör destekli bu komuta aracı vasıtasıyla, yangın mahallindeki tüm araçların seyrini, duraklamasını, ilerlemesini takip edebilmekteyiz.

Teknolojik nimetlerden faydalanıyoruz. Yangın anında Komuta Aracı içinden yangın alanlarının görsel çıktılarını alabiliyor, diğer bazı teknik işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla Orman Yangın Komuta Aracı bizim için çok kıymetlidir” diye konuştu. (Özel Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here