‘Mesleğimiz Onurumuzdur!’ Diyerek Seslerini Duyuracaklar

0
63

Haklarını ve haklılıklarını anlatmak için ‘Mesleğimiz Onurumuzdur!’ sloganıyla 19 Ocak günü Ankara Tandoğan’da olacaklarını duyuran Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, bu eylemde eğitim çalışanlarının genel sorunlarını ve AKP iktidarının eğitim çalışanlarına uyguladığı haksız yaptırımları bir kez daha yüksek sesle haykıracaklarını belirtti.

Havuzlu Çarşıda geçtiğimiz hafta sonu toplanan Eğitim-İş üyelerine, İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Emilhan Güçlü ve İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan da destek verdi.

Burada bir bildiri okuyan Eğitim-İş Temsilcilik Başkanı Kuş eğitim çalışanlarının sorunlarının siyasi iktidarların eğitimde uyguladığı yanlış politikalar sonucunda, kaygı verici boyutlara ulaştığını ifade ederek; “Özellikle son on yılda eğitimde uygulanan politikalar mesleğimizi yıkım kararlarına dönüşmüştür” dedi.

Eğitim sisteminin özelleştirilerek küresel sermayenin egemenliğine sunulmak istendiğini savunan Kuş, eğitimde ideolojik değişikliğin gerçekleştirilmek istendiğini vurguladı. Kuş; “Eğitim çalışanlarımıza yönelik olarak, bizzat başbakan ve milli eğitim bakanları tarafından sarf edilen söz ve söylemlerin aleyhte bir kampanyaya dönüştürülmesi, ALO 147 ihbar hattı ile binlerce eğitim çalışanımız hakkında soruşturma açılması, öğretmenlere uygulanan şiddet olaylarının artması, sistemden kaynaklı dayatmaların sonucu olan alan değişikliği, eğitim çalışanlarımızın maaş ve ücretlerinde bir türlü yapılmayan iyileştirmelerin temelinde de bu gerçeklik yatmaktadır” diye konuştu.

Hiçbir bilimsel araştırma yapılmadan, konunun taraflarına danışmadan, okullarda herhangi bir alt yapı çalışması yapılmadan hazırlanan 4+4+4 yasası ile eğitim sisteminin bir kaosa sürüklendiğini de iddia eden Kuş; “Dört aylık uygulamanın ortaya koyduğu gerçek ise; binlerce öğretmenimiz norm kadro fazlası olmuş, öğrencilerimiz okullarından ve öğretmenlerinden edilmiş, velilerimizin sırtına yüklenen eğitim harcamaları artmıştır.

Eğitim-İş olarak ‘Mesleğimiz Onurumuzdur!’ sloganıyla 19 Ocak 2013’te Ankara’da eğitim çalışanlarının haklarını savunmak için geniş katılımlı bir eylem gerçekleştireceğiz. Bu eylemde eğitim çalışanlarının genel sorunlarını ve AKP iktidarının eğitim çalışanlarına uyguladığı haksız yaptırımları bir kez daha yüksek sesle Ankara’dan haykıracağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here