İskenderunspor 1967 İçin Güç Birliği!

0
72

İskenderunspor 1967 Kulübü için Anıl Life Otel’de yemekli toplantı düzenlendi. Toplantıya, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz,  Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderunspor 1967 Komisyon Başkanı Nuri Üysen; “Birlik ve beraberlikten güç doğar. Bizler de bölgemizin tüm çıkarları için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Hatay’da dört profesyonel takımın olması, spor anlamında ne kadar güçlü olduğumuzun bir göstergesidir. İskenderunspor’un bulunduğu durumu herkes iyi biliyor. Şu anda yönetim olarak elimizden gelenden fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda kentimizin önemli isimlerinin de desteklerine ihtiyacımız var. Herkes kendi bölgesindeki takımlara gerekli destekleri sağlarsa tüm takımlarımızın ciddi anlamda sorunu azalır ve gençlerimizin spor yapması sağlanmış olur” açıklamasında bulundu.

İskenderunspor 1967 Kulübü yönetiminin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Civelek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun bürokratik engellerin aşılması konusunda katkılarına teşekkür etti. Başkan Civelek; “Birlikte halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bir taraftan hizmet yapılırken diğer yandan sosyal olarak da adil davranmak, barışı ve huzuru sağlamak önemlidir. Biz bunu gerçekleştiriyoruz. İskenderunspor 1967 kulübündeki bir zafiyetten dolayı İskenderunlu hemşerilerimizde de bir kırgınlık var. İskenderunlular diyor ki ‘Hatayspor’a İskenderunlu işadamları yardım etti, İskenderunspor’a yardım edilmiyor…’ Bu yardımlar ve destek sayesinde Hatayspor bir mesafe aldı. Sayın Bakanımızdan ve işadamlarımızdan İskenderunspor 1967 Kulübü’ne bir katkı bekleniyor” diye konuştu.

Sporun birleştirici yönü olan aynı zamanda sosyal bir etkinlik olduğunu vurgulayan Başkan Civelek; “Spor hiçbir ayrım gözetmeden insanları bir araya getirir. Futbol, en fazla popüler olan spor dalıdır. İskenderun’da öteden beri futbol sevgisi vardır. İskenderunluları İskenderunspor 1967 Kulübü’nün etrafında hemşerilik ruhuyla birleştirmek gerekir. İskenderunspor 1967 Kulübü’nü düzlüğe çıkartmak için katkıları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ortak Görüş: “İşadamları Desteklemeli!”

Türkiye’de ve dünyada sporun önemine, tanıtım ve birleştiricilik açısından faydasına vurgu yapan Kaymakam Ali İhsan Su ise; “İskenderunspor 1967’nin maddi sorunlarının giderilmesi gerekiyor. Bu konuda sayın valimizin, bakanımızın, belediye başkanımızın ve iş adamlarımızın vereceği maddi destekle takımımızı hak ettiği yere getireceğimize inanıcım tamdır” dedi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Orhan Karasayar’da; “Uzun yıllardır kentimizin ismini Türkiye’de tanıtan İskenderunspor 1967’de maddi sıkıntı nedeniyle zor günler yaşanıyor. Birlik içerisinde olarak bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. İş adamlarımızdan oluşacak komisyon ile maddi destek sağlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, İskenderun’ın kabuğuna sığmayan bir kent olduğuna vurgu yaparak; “İş adamlarıyla, sporuyla kendini kabullendirmiş bir kenttir. Bu konuda İskenderunspor 1967’ye iş adamlarının maddi destek vermesi gerekiyor ve gerekli çalışmalarla bu desteğin sağlanacağına inanıyorum” dedi.

Bakan’dan İşadamlarına Açık Çağrı

Son olarak konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise İskenderunspor 1967 Kulübü için bir arada olunduğuna işaret ederek; “Hatay’da dört profesyonel takımımız var. Bu takımların daha iyi yerlere gelmesi için de herkes birlik içerisinde gerekli destekleri sağlaması lazım. İskenderunspor 1967’nin şuanda bulunduğu yer büyük bir takımın temsilcisine yakışmıyor. Bu konudan bizlerde gerekli tüm destekleri vermek suretiyle takımın daha iyi yerlere gelmesi için iş dünyasıyla birlikte gerekli desteği vereceğimizi söyleyebilirim. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağımızı söylemek istiyorum. Buradan İskenderunlu iş adamlarına çok açık bir çağrıda bulunuyorum ve İskenderunspor’a herkesin maddi destek vermesini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Ünlü Şair Ahmet Selçuk İlkan’ın da bir birinden güzel eserlerini seslendirdiği yemek sonunda; oluşturulacak bir komisyonla, Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanının da destek vererek kentteki tüm firmaların yerlerinde ziyaret edilmesi ve maddi destek sağlanması karar verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here