Meleklerden Altın Değerinde Galibiyet

0
106

bayan basketbol28Kizer ve Key Hatay BŞB’yi Uçurdu!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’nde kümede kalmak için mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediye Bayan Basketbol takımı sahasında Adana BOTAŞ’ı 56-48 mağlup ederek altın değerinde bir galibiyet elde etti.

Antakya Kapalı Spor Salonunda oynanan maçın ilk çeyreğini ev sahibi ekip, 12-10 önde kapattı. İkinci periyotta oyunun kontrolünü eline geçiren ve sayı üstünlüğünü sağlayan Botaş, devreyi de 27-29 önde bitirdi. İkinci yarıda başa baş geçen mücadelede Hatay BŞB son çeyreğe 39-37 üstün girdi. Son periyotta ise rakip takımı oynatmayarak oyunu hâkimiyeti altına alan Hatay BŞB sahadan 56-48 galip ayrıldı.

bayan basketbol29

Böylece Hatay BŞB oynadığı son 6 maçta dördüncü galibiyetine uzandı. Hatay BŞB takımında Kizer 25, Key de attığı 13 sayıyla galibiyette büyük rol oynadılar.

Öte yandan, Türkiye’de kadına yönelik şiddet gündemine duyarsız kalmayan Hatay BŞB’li bayan basketbolcular, Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın fotoğrafının olduğu ve “Kadına Şiddete Hayır” yazılı tişörtler giyerek kadına olan şiddeti protesto edip Özgecan’ı andılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here