Medeniyetler Korosu, Türkiye’nin Gurur Kaynağı

0
217

medeniyetler korosu3Antakya Medeniyetler Korosu aldıkları başarı ödüllerine ve seslendirdikleri eserlerle barış mesajlarını dağıttıkları konserlerine hız kesmeden devam ediyor. Ürgüp Belediyesi Meclis kararı ile Fahri Hemşerilik Beratı verilen Antakya Medeniyetler Korosu Türkiye’nin gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Ürgüp Belediyesi tarafından verilen Fahri Hemşerilik Beratı’nın sevincini yaşayan Medeniyetler korosu Başkanı Yılmaz Özfırat ve Koro üyeleri, farklı iki şehirde konser vererek performansları ile göz doldurdular. Koro Şefi Yılmaz Özfırat; “Barış mesajlarını verdiğimiz konserlerimiz için yer, mekan ve zamanın hiç önemli olmadığını aynı gecede iki farklı şehirde verdiğimiz ve son derece güzel gecen konserlerimizle bir kez daha göstermiş bulunuyoruz. Bu konserlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan dinleyicilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Mersinde  “Üç Kıta Tek Yürek Sloganıyla Kenetlendik” sloganı ile gerçekleşen 17. Akdeniz Oyunları bünyesinde Olimpiyat köyünde gerçekleşen ilk konserde olimpiyatları izlemeye gelen vatandaşlar, Olimpiyat komitesi ve güvenlik görevlilerine unutulmaz bir konser keyfi yaşatıldı. 17. Akdeniz Oyunları çerçevesindeki konserin hemen sonrasında Adana’ya hareket eden ekip Kışlasaray Lions Kulübü geçen dönem Başkanı Şölen Mıstıkoğlu’nun girişimleri ile Sabancı Kültür Merkezindeki Uluslararası Lions 118-U Genel yönetmen devir teslim töreninin gerçekleştiği toplantıda sahne aldı.

Türkiye’deki Lions ve Leo kulüplerinin Başkanlarının hazır bulundukları toplantıda Farklı din ve medeniyetlere ait eserler konuklar tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi. Antakya Medeniyetler Korosu’nun repertuarına yeni eklediği “Hayat Bayram Olsa” adlı eser dinleyiciler tarafından uzun bir süre ayakta alkışlandı. Uluslararası Lions 118-U Genel yönetmenliğini Erdem Baylan’ın Bülent Şen’e devrettiği gecede son olarak seslendirilen memleketim adlı eser Lions 118-U Genel Yönetmeni ve Lions Başkanlarının katılımı ile seslendirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here