Medeniyet Evi, Sahibine Teslim Edildi

0
77

medeniyet evi1Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Hatay Valiliği ile İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 2 milyon liraya restore ettirilen Medeniyet Evi, Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler’den oluşan, seslendirdiği ilahi ve şarkılarla barış ve kardeşlik mesajları veren Antakya Medeniyetler Korosu’na teslim edildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, teslim töreninde yaptığı konuşmada, koronun, insanlığın evrensel dili olan müzik aracılığıyla sevgi, kardeşlik ve hoşgörü kavramlarının tüm dünyaya ulaştırılmasında önemli katkıları olduğunu söyledi.

Kentin pek çok güzelliklere, değerlere sahip olduğunu ifade eden Vali Lekesiz; “Bir iş doğru ise kaynağını, toplumda da karşılığını bulur. İlimizin pek çok güzelliği, değeri var. Bunların en güzeli, sevgisi, kardeşliği, farklılıkları ve yüzyıllardır bir arada yaşayabilme becerisidir. Koronun ilettiği mesaj, sevgiye yaptığı davet, kardeşliğe ve hoşgörüye yaptığı vurgu dünyaya yayıldı, yayılmaya devam ediyor” dedi.

medeniyet evi2

Koro Başkanı Yılmaz Özfırat ise koroyu bir marka olarak gören herkese teşekkür ederek çalışmalarını sürdürecekleri bir yere sahip oldukları için mutlu olduklarını belirtti.

Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise şehrin ‘Yaradılanı severiz Yaradandan ötürü’ sözünün en güzel şekilde yaşandığı yer olduğunu, Medeniyetler Korosu’nun da bu güzelliği hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurduğunu aktardı.

Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar da yıllardır Ermeni’siyle Alevi’siyle Sünni’siyle, Hıristiyan’ıyla aynı şarkıların, türkülerin birlikte söylendiği Hatay’ın bunu dışarıya yansıtan, vitrin görevi gören Medeniyetler Korosu’na destek vermenin herkes için bir görev olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, koro üyeleri, din adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşliğinde Koro Başkanı Özfırat’a Medeniyetler Evi’nin teslimini temsil eden dosyayı takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here