Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
69

gündem kısa2Adana Jandarma Bölge Komutanının Belen Ziyareti

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, beraberinde Hatay İl Jandarma Komutanı J.Kıdemli Albay Hasan Koçyiğit ve İlçe J.Komutanı Yüzbaşı Salih Aygün ile birlikte, Kaymakam Abdulaziz Aydın’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aydın; ziyaretin anısına misafirlere hediye takdiminde bulundu. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Celepoğlu tarafından da ziyaretin anısına plaket takdiminde bulunuldu. Ziyaret sonrasında Kaymakam Aydın, misafirlerini Hükümet binasından uğurladı.

Belen Kaymakamlığından Adana Tarım Fuarı Ziyareti

Adana’da açılan ve geleneksel olarak düzenlenen 7. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’na Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın tarafından görevlendirilen bir grup tarafından heyet halinde gezi ve ziyaret gerçekleştirildi. Kaymakamlıkça yapılan organizede, İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri, Köy Muhtarları, Ziraat Odasına kayıtlı çiftçilerden oluşan 35 kişilik heyet halinde Tarım Fuarının açılışına katılım sağlandı. Ziyareti gerçekleştiren Heyet, Fuarda her türlü traktör, makine, alet, tohum, gübre, sera ekipmanları, zirai aletler, fidan, sulama sistemlerini inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Hatay Büro Memur-Sen 2. Olağan Kongresi Yapıldı

Büro Memur-Sen Hatay 1 nolu şubesinin Antakya Öğretmenevinde yapılan 2. Olağan Kongresinde Mürsel Güler ve yönetimi kurulu üyelerinin yer aldığı liste seçimi kazandı. 3 yıl boyunca görev yapacak olan yeni yönetim ve Hatay Büro-sen İl temsilcisi Mürsel Güler, yapılan kongrenin hemen akabinde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kongrenin Memur-Sen ailesine yakışır bir şekilde geçtiğini ifade eden Mürsel Güler, kaybedenin olmadığını, kazananın Büro Memur-Sen olduğunu ayrıca belirtti. Büro-Memur Sen üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seçimler öğle yemeğinin hemen ardından başladı ve oy verme işlemleri saat 17.00’ye kadar devam etti. Seçim sonunda yönetime talip olan her iki aday birbirlerini kucaklayarak tebrik ettiler. Yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Mürsel Güler, Ramazan Torun, Hidayet Küçükoğlu, Harun Özdemir, Özkan Aslan, Yavuz Selimoğlu, Necati Güreş.

Başkan Savaş’tan Farkındalık Yaratan Projeye Destek

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, farkındalık yaratan bir davranışa imza attı. Başkan Savaş, kısa adı HATODER olan Hatay Talesemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği’nin çalışmalarına destek vererek, bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla Homend Antakya Belediye-Adana Botaş maçı öncesi anlamlı bir davranışta bulundu. HATODER tarafından hazırlanan şapkayı takan ve üzerinde “Talasemi için el ele” yazan tişörtü giyen Savaş, tişörtlerin protokol ve spor severler tarafından da giyilmesine öncülük etti. Homend Antakya Belediyesi Kadın Basketbol Takımı sporcuları da sahaya üzerinde “Talasemi için el ele” yazan tişörtler ile çıkarak örnek bir davranışta bulundular. Başkan Savaş, HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve talasemi hastaları ile birlikte maçı izledi ve bu hastalığa dikkat çekmek adına yapılan farkındalık alışmasına katkı veren protokol üyelerine, gazetecilere, taraftarlara ve sporculara teşekkür etti.

İlçe Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Geniş Katılımla Yapıldı

6222 Sayılı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi’ne Dair Kanunun 4. maddesi gereğince, 2013-2014 sezonu Kasım ayı olağan İlçe Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit başkanlığında gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan toplantıda; İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Jandarma Komutanlığı Temsilcisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Eyüp Sabri Çiçek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahrettin Çelik, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Saydam, Hazine Avukatı Melda Eroğlu, İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, İskenderun Demir Çelikspor Genel Kaptanı Kazım Aydın, İDÇspor Basketbol Şube Sorumlusu Aykut Şıralı, Payas Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Akyol, İskenderun Fenerbahçeliler Derneği Genel Sekreteri ve TÜFAD Hatay Şubesi Danışmanı Ayhan Dik, Bülent Erol, Şerafettin Okurlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan hazır bulundular. Toplantıda, 2013-2014 sezonu Kasım ayında ilçemizde yapılacak olan tüm spor müsabakalarında alınan ve alınacak olan genel güvenlik önlemleri ile alınması gereken yeni tedbir ve kararlar değerlendirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here