Mecliste, İhalesi Biten Taşeron İşçilerin Akıbeti Konuşuldu

0
141

bld-meclis toplantısı47İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

Başkan Dingil; “Kimseyi İşten Çıkarttığımız Yok, Bizim Üstümüzden Düştü”

İskenderun Belediye Meclisi Ocak ayı son oturumunu Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Meclis toplantısı yapılan yoklama ve bir önceki meclis toplantısının zabıt özetinin okunması ile başladı.

Gündem dışı konuşmalarla başlayan meclis toplantısında ilk olarak söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Bülent Özer, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle ihalesi biterek işsiz kalan taşeron işçilerin akıbetini Başkan Seyfi Dingil’e sordu.

İhale tamamlanarak işleri sona eren taşeron işçilerin sorumluluğunun Büyükşehir belediyesinde olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “İskenderun Belediyesinin asıl hizmetlerinden olan su, kanalizasyon, itfaiye, hal pazarı, otogar, mezarlık, mezbahane gibi birçok birim büyükşehir belediyesine geçti. 30 Mart itibari ile bu birimlerde görev yapan personeli biz belediye olarak yılbaşına kadar mağdur olmasınlar diye çalıştırdık. Ancak 31 Aralık tarihi itibariyle bu işçilerimiz ihalesi bitti ve bizim yeni ihale yapma yetkimiz yok. Biz kimseyi işten çıkartalım diye uğraşmıyoruz. Bu otomatik olarak büyükşehir kanunu ile gerçekleşen bir olaydır.

İskenderun Belediyesinde görev süresi dolan bu arkadaşlarımızın kıdem tazminatlarını ödeyeceğiz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Hatta bu arkadaşların tekrar yerlerinde çalışmaları için büyükşehir belediyesine öneride bulunacağız. İstenirse bir komisyon kurup Büyükşehirle bu durumu konuşabiliriz. Büyükşehir belediyesi İskenderun’a hizmet binasını yılbaşından birkaç gün önce açtı. Hala bir takım eksikler söz konusu. Bu çalışan insanlarımızın en az %60-70’ini Büyükşehir tekrar işe alacak. Bizler halkımız mağdur olmasın diye bugüne kadar idare ettik. Çünkü esas amaç halka hizmettir” dedi.

bld-meclis toplantısı48

Başkan Seyfi Dingil, işleri sona eren çalışanların kışkırtılmaya çalışıldığını da sözlerine ekleyerek, çalışanlara bu tür oyunlara gelmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Başkandan sonra tekrar söz alan Bülent Özer, İskenderun’da siyasi parti ilçe başkanlarını 14 Ocak’ta yapılacak Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına katılmaya ve bu konuyu orada yeniden dile getirmeye davet ederek; “Bu arkadaşlarımızı tekrar ekmek sahibi yapmalıyız” dedi.

Son olarak söz alan CHP’li meclis üyesi Gazanfer Dik de, bu çalışanlar ve kentteki işsizler için belediye olarak istihdam alanları yaratılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından meclis gündeminde bulunan 1.madde -Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ün yeniden düzenlenen Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Meclisce görüşülerek Tiyatro Biriminin kurulması ve İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeliğinin kabul edilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci ve son maddesi olan kentimizin düzenli ve kesintisiz elektrik enerjisinden yararlanabilmesi amacıyla, İskenderun İlçesi AG+OG şehir elektrik projesinde yer alıp revizyon imar planında bulunmayan trafo alanları kapsamında 48 adet imar paftasında 102 adet trafo alanıyla ilgili sunulan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili İmar Komisyonu raporuda oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste başka görüşülecek madde olmayınca meclis 3 Şubat Salı günü toplanmak üzere kapatıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here