Arsuz’da Hayat Felç Oldu!

0
260

arsuz-sel felaketi4Arsuz’u Vuran Sağanak Yağış, Felakete Neden Oldu; Haymaseki’de 6 Ev Çöktü

Aşırı yağışlar sebebiyle üst üste 3’ncü kez sel felaketinin meydana geldiği Arsuz’da hayat felç oldu. İki gündür aralıksız bir şekilde devam eden ve şiddetini giderek arttıran yağışlarla birlikte etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Dağdan gelen suların, nehir suyu ile birleşmesi sonucu Avcılarsuyu Nehri’nin taşmasıyla Höyük, Avcılarsuyu ve Arpagedik sular altında kalırken, Höyük Köprüsü çöktü, birçok köprü de zarar gördü.

arsuz-sel felaketi5

Büyük zarara yol açan sel felaketinde, can kaybı yaşanmazken, yollar kullanılamaz hale geldi, balıkçı tekneleri battı, birçok ev ve tarım arazisi zarar görürdü, dere yatakları genişledi, Haymaseki’nin üst kısımlarında meydana gelen heyelanda 6 ev yıkıldı. Riskli olan bölgelerde evlerin daha önceden boşaltılmış olması nedeniyle, yıkılan evlerde can kaybı yaşanmadı, ilçede okullar tatil edildi. Arsuz Köprüsü’nün yan tarafındaki tahkimat duvarının yıkılmasıyla da bir bankaya ait ATM sular altında kaldı. Avcılarsuyu’nun yanı sıra birçok mahallede mahsur kalan vatandaşlar ise AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Arsuz İlçe Tarım Müdürlüğü Hizmet Binası da sular altında kalırken, kendini kurtarmak isteyen Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Gökalp elektrik çarpması sonucu İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

arsuz-sel felaketi6

Başkan Savaş, Arsuz’da…

Selin yaşandığı ilk andan itibaren ekibiyle birlikte sahada önlem çalışmalarını sürdüren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ile birlikte durum değerlendirmesi yaptı. Arsuz Köprüsü yanında yıkılan tahkimat duvarını inceleyen Başkan Savaş, daha sonra Arsuz Kaymakamlığı’nda oluşturulan kriz masası toplantısına katılarak alınan önlemler hakkında bilgi aldı.

Tüm Önlemler Alındı…

Meteorolojik hava durumunu sürekli takip ettiklerini ve yağışların Perşembe gününe kadar devam edeceği bilgisini aldıklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “İki gündür devam eden aşırı yağışlar sonucu Soğanlı Köprüsü ile Arsuz Köprüsü’nün tahkimat duvarları çöktü. Hacıahmetli, Avcılarsuyu, Höyük deresinden gelen su birikintilerinin birleştiği Arsuz Çayı’nda yırtılmalar var. Bu yırtılmaların onarılması için tahkimat çalışmaları yapıyoruz.

arsuz-sel felaketi7

Çünkü buralarda ciddi bir risk var. Buraların taşması halinde Arpaçiftlik ve Gözcüler Mahallesi sular altında kalabilir. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Halkımızın zarar görmemesi için çalışmalar yapıyoruz. İkinci selden sonra DSİ’nin bölgede bir çalışması oldu. Ama bu çalışma maalesef yeterli değil. Geçmişten gelen sıkıntılar çok büyük. Yaşadığımız bu sel felaketleri bu sıkıntıları ciddi oranda gözler önüne serdi.

Büyükşehir belediyesi ve DSİ’nin ilçede ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Şu anda sadece can kaybının olmamasına seviniyoruz. Ama maddi hasarımız çok fazla. Kritik çalışmalar yapıyoruz. Kriz merkezi olarak gerekli tüm önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here