Mavi-Turunculularda Sular Durulmuyor!

0
107

Can Güven’den Şok İstifa!

Kulüpten ve Taraftardan Mesaj Var…

İskenderunspor 1967’de, futbolcuların hafta içinde kenti terk etmesinin ardından başlayan kriz hala devam ediyor. Kriz henüz atlatılmamışken kulüpten bir de şok istifa haberi geldi. Takımın fedakar hocası Can Güven’in istifası spor kamuoyunda büyük yankı buldu. Can Güven istifa nedenlerini; yaşanan sorunlar, duyarsızlık, sorunlara bir türlü çözüm üretilememesi ve en önemlisi de yönetim kurulundan birkaç kişi hariç hiç kimsenin taşın altına elini koymaması olarak sıraladı.

Oyuncuların Bu Hareketi Kimseye Yarar Getirmez!

Bugün sabah saatlerinde bu gelişmeler yaşanırken, dün akşam saatlerinde ise İskenderunspor 1967 Kulübünden yazılı bir açıklama yapıldı. Futbolcuların kenti terk etmesinin ardından yapılan açıklamada, kulüple ilgili yaşanmakta olan hadiselerin oldukça üzücü ve verilen emeklerin kesinlikle karşılığı olmadığı dile getirildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Gelinen bu nokta, sadece yönetim kurulumuz kaynaklı olmayıp, koca bir şehrin tamamının ayıbıdır. Her şeye rağmen oyuncu kadroların bu şekilde hareket etmesi, kimseyi bir sonuca ulaştırmayacağı gibi içerisinde bulunulan kaosun daha da büyümesine ve karşılıklı çok ağır bedellerin ödenmesine neden olur.

Yönetim Kurulu, bu kulübün yıllar sonra profesyonel lige çıkmasından sonraki süreçte, en çok finansal imkânı yaratan yönetim kuruludur. Bu hususlarla ilgili gerekli açıklamalar 26 Kasım Pazartesi günü basın toplantısı ile yapılacaktır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla!”

Taraftar Yönetimin Kararının Arkasında Olacak

Öte yandan, bir soysal paylaşım sitesinden taraftarlar adına da bir a.ıklama yapıldı. Açıklamalarda, bir taraftar için futbolcusunun sahaya çıkıp ter dökmesinin, en azından taraftar ve kendisi için oynamasının büyük bir olay olduğuna vurgu yapıldı. Mavi-Turunculu renklere gönül veren taraftarlar şu mesajı verdi;

“Takımımızın maça çıkıp çıkmama konusu taraftar için şeref ve namus meselesidir. Türkiye’de ekonomik olarak kulübümüzden daha sıkıntılı kulüpler var. Fakat hiçbir futbol emekçisi bu yolu seçmedi. Kimseye yalvarmıyoruz, açık-açık söylüyoruz! Derince maçına çıkan her futbolcunun başımızın üstünde yeri var. Bu maça çıkmayanlar ise bizim nazarımızda bitmişlerdir. Ondan sonra geri dönseler bile artık gözümüzde bir hiç olacaklar. Evinize, çoluk çocuğunuza ekmek götürmek zorunda olduğunuzu biliyoruz. Bu konuda Allah yardımcınız olsun ama maça çıkmamakla elinize ne para ne de koz geçecektir. Kulüp yönetimimizin bu hususta alacağı her kararın arkasındayız!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here