Matkap; “Hatay’ın İhtiyacı Ayrıştırmak Değil Bütünleşmektir”

0
72

Son günlerde tüm il genelinde çeşitli spekülasyonlara neden büyükşehir olunması ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Hatay’ın ayrıştırılmak istendiğini savundu.

CHP’li Matkap, Büyükşehir Belediye Kanun Tasarıyla Hatay’da büyükşehir belediye statüsü için 2 yeni ilçe kurulmasının öngörüldüğünü belirterek, böylelikle hali hazırda 12 olan ilçe sayısının 14’e yükseltilmesinin önerildiğini kaydetti. Tasarıya göre, ilçenin birinin “Defne” adıyla, Antakya’nın ikiye bölünmesiyle kurulduğunu, diğerinin de “Arsuz” adıyla İskenderun’un bölünmesiyle oluşturulduğu belirten Matkap, “Defne’nin önerilen coğrafi sınırları içinde bulunan mahalle, köy ve beldelerinin tamamı Alevi yurttaşların ikamet ettikleri yerler. Bu kabul edilemez. Bu temelde bir bölünme siyasi olarak da, sosyal olarak da yanlış. Üstelik Suriye olaylarının da yoğun yaşandığı bir dönemde bunu düşünmek dahi çok vahim sonuçlara neden olur” dedi. Bu durumun bölgede de çok ciddi rahatsızlık yarattığını söyleyen Matkap, “Hatay’ın ihtiyacı ayrıştırmak değil bütünleşmektir. Hatay’daki nüfusun ayrışmasına neden olacak hiçbir adımı kabullenmeyiz” dedi.

Matkap, bu durumun yeniden düzenlemesi için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, aynı zamanda Hatay Milletvekili olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Komisyon Başkanı Muammer Güler ve bazı bölge milletvekilleriyle görüştüğünü belirterek, konunun alt komisyonda tekrar ele alınacağını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here