“Mantıkla Bağdaşır Yanı Bulunmamaktadır”

0
111

erol aygen1Hatay Fikir Kulübü Başkanı Erol Aygen, Hatay’ın Serbest İl Olması İsteklerini Değerlendirdi

Hatay Fikir Kulübü Başkanı Erol Aygen, geçtiğimiz günlerde yaygın yayın yapan bir gazetede yer alan ‘Hatay’dan Serbest Şehir Hamlesi’ başlıklı haber üzerine bir açıklama yaptı. Gazetenin başyazarı ile görüşüp sıkıntılarını anlattığını kaydeden Aygen, Hatay’ın önemli sivil kanaat önderleriyle de konuyla ilgili görüştüğünü iletti.

Hatay’ın serbest il statüsünün kabullenemeyeceğini ifade eden Aygen; “Ulusal bir gazetemizde manşet oluşturan Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) başkanı Sayın İbrahim Güden’in beyanı kendisini bağlamaktadır. Öncelikle sivil toplum kanaat önderleri kendi aralarında eşgüdüm çalışmasını başlatamazlarsa arzuladıkları amaca erişemeyecekleri bilinci her kesimce bilinmektedir.

Nitekim güzel Hatay ilimizin kalkınması arzulanıyorsa, ilimizde bulunan başta Ticaret ve Sanayi odası, Esnaf Oda yönetimleri, sonu siad’la biten kuruluşlarımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla eş güdüm oluşturmak il kalkınmaları için olmazsa olmaz bir kuraldır.

Ülkemizin Üniter Yapısı Tehdit Altına Girebilir

Kırıkhan’ın Narı, İskenderun’un güvercini, Antakya’nın künefesi konusundaki olgularla Hatay ilimize zaman kaybettirildiği unutulmamalıdır. Geçmiş aylarda İzmir ilimizin girişimcileri tarafından gündem oluşturulan serbest şehir olgusunu Hatay ilimiz içinde istemenin mantıkla bağdaşır bir yanı bulunmamaktadır.

Kaldı ki ülkemizde bulunan serbest bölgelerin Türk ekonomisine katkısı tartışma konusudur. Bugün için Hatay ilimize yakıştırılmak istenen “Serbest İl” statüsünü kabullenmemiz halinde ülkemizin üniter yapısının tehdit edebileceği var sayımı hepimizin sorumluluğunda olmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here