“Mahalleler Arası Futbol Turnuvası”nın Fikstür Çekimi Yapıldı

0
77

bld-turnuvaİskenderun Belediyesi ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğince geleneksel hale getirilen “Mahalleler arası Futbol Turnuvası”nın fikstür çekimi geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.

Belediye Brifing Salonu’nda gerçekleştirilen fikstür çekimine Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol İskenderun Temsilcisi Murat Ünal ve takım temsilcileri katıldı. İskenderun’un 28 mahallesinden yaklaşık 360 sporcunun katıldığı turnuvada, gençler ve büyükler kategorisinde 66 müsabaka yapılacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Mahalleler arası Futbol Turnuvasının kura çekiminde konuşan Belediye Başkanı Civelek, tüm sporculara katılımından dolayı teşekkür etti.

 İskenderun’da hemşerilik ruhunu arttırmak amacıyla 28 mahalleden sporcuların katılımıyla futbol turnuvası düzenlendiğine vurgu yapan Başkan Civelek; “Spor ve sanat evrenseldir. Bu maçlarda gençler ve sporcular birbirlerini tanıyacakları ve onları seyretmeye gelen yakınlarının da birbirlerini tanıyarak, kaynaşacakları bir ortam yaratacaktır. Ben ondan dolayı çok mutluyum. İnsanlar ne kadar birbirlerini tanır, diyaloga girerse o kadar daha mutlu kent olur. Turnuvayı aileleriniz ve bizler seyredeceğiz, alkışlayacağız, tezahürat yapacağız. Belki hakeme de kızacağız ama netice itibarıyla müsabakanın sonucunu kabul edeceğiz, bu spor turnuvası hepimizi birleştirecek” dedi.

Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik ve Türkiye Futbol Federasyonu ‘Herkes İçin Futbol’ İskenderun Temsilcisi Murat Ünal’a da teşekkür eden Başkan Civelek; “Dünyanın dostluğa, diyaloga, anlaşmaya ihtiyacı var. İyi ki katıldınız. Önemli olan maça girmektir, sportmence yarışmaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ vecizesini aklımızdan çıkarmadan, mücadele edelim” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here