Kuyu Suları İhtiyaç Olduğu Kadar Verilecek!

0
88

Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler ve Yer Atlı Suları Şube Baş Mühendisi Ali Yüce, 2011 yılının Şubat ayında Yer Altı Suları Kanuna ek maddeler konulduğunu ifade ederek; “Artık vatandaşlara ihtiyacı kadar yer altı suyu tahsisi yapılacak. Vatandaşlar kuyularına otomatik sayaç sistemlerini kuracak ve önceden kuyu kullanma belgesi alan vatandaşlar bu belgelerini yenileyecek. Bunun için vatandaşlar en geç 25 Şubat’a kadar bize dilekçe vermeleri lazım” dedi.

Mersin Ziraat Odasında Mersinli çiftçilere, ‘yer altı sularının tarımda kullanımı ile otomatik sayaç sistemlerinin kurulması’ konularında bilgiler veren Baş Mühendis Ali Yüce, birçok ülkenin yer altı sularını kontrol almadığını ancak Türkiye’de Yer Altı Suları Kanunu’nun 1960 yılında çıktığını söyledi.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü olarak; Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerine baktıklarını belirten Yüce; “Bugüne kadar 17 bin tane kuyu kullanma belgesi vermişiz. 1 Milyar 230 Milyon metreküp su tahsisi yapılmış. Vatandaşlar bu suları sanayi, içme ve sulama suyu olarak kullanıyorlar. Bu kadar kuyu kullanımın sebebi yer altı sularına çabuk ulaşılmasıdır. Onun için yer altı suyuna büyük miktarda talep var” diye konuştu.

Kuyu kullanma belgelerinin yenilenmesi için vatandaşların en geç 25 Şubat’a kadar kendilerine dilekçe vermesini isteyen Yüce; “Şu ana kadar 6 bine yakın dilekçe verildi. Vatandaşlar 25 Şubat’a kadar dilekçelerini versinler. 25 Şubat’tan sonrada versinler. Şimdilik son gün bu tarih gözüküyor ama vatandaşların mağdur olmaması için bu süre uzatılabileceği yönünde bilgeler alıyoruz. Vatandaşlarımız ne olursa olsun her halükarda belgelerini yenilemek ve yeni sisteme geçmek zorundalar. Bu belgelerin değişimi için vatandaşlardan 1 kuruş para almıyoruz” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here