Kuş; “Dağıtılan Kitaplar Yetersiz”

0
125

Eğitim İş İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş; “Dağıtılan Kitaplar Yetersiz”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği ücretsiz kitapların, Fen ve Anadolu Liseleri öğrencilerine yetersiz geldiğini söyleyen Eğitim İş İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş, Okul Aile Birliklerinin yaptığı şikâyetler üzerine, okul idaresinin mecburen ek kitap seçmek zorunda kaldığını ve bunun da öğrenciye pahalıya mal olduğunu belirtti.

Bakanlığın dağıttığı ücretsiz kitaplar tartışma konusu oldu. Dağıtılan kitapların yetersiz olduğu iddia edilirken, ek olarak alınan kitaplarında velilere külfet yarattığı kaydedildi. Birçok Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrencilerin, bakanlığın dağıttığı kitapları, yetersiz olduğu düşüncesi ile okula getirmediklerinin altını çizen Başkan Kuş; “Okul Aile Birliklerinin şikâyetleri üzerine okul idaresi öğrencilere ek kitap seçmek zorunda kalıyor ve öğrenciler bunu kendi bütçelerinden karşılayarak temin ediyorlar. Tabiî ki burada zorunluluk yok. İsteyen bu kitapları alıyor ama düşünün ki, 30 kişilik bir sınıfta 20 kişi kitap almış ise geri kalan 10 kişi de almak zorunda kalıyor. Kısaca kitaplar parasız gönderildi gibi görülüyor! Fakat alınan kitaplar okula getirilmediği ve ek soru bankası ile konu anlatımlı kitap dışarıdan alındığı için kitaplar öğrenciye daha pahalıya mal oluyor.

Özellikle birçok Anadolu ve Fen Liselerinde bakanlığın ücretsiz dağıttığı kitaplar okula gelmiyor. Çünkü Okul Aile Birlikleri, dağıtılan kitapların öğrencilere yetersiz geldiğini düşündükleri ve bu kitapların ihtiyaçları karşılayamadığı için öğrenciye ikinci bir kitap aldırıyorlar. Endüstri Meslek ve Kız Meslek Liselerinde bu pek olmuyor ama genellikle Fen ve Anadolu Liselerinde sayısal ders kitapları okula gelmiyor. Öğrenciler, soru bankları ve konu seçmeli kitaplar almak zorunda kalıyor. Öğrenciler, dışarıdan kendi bütçeleri ile 10 TL ve 25 TL’den başlayan fiyatlarla kitap almak zorunda kalıyor.

Burada yapılması gerek şey; Milli Eğitim Bakanlığının dağıtılan kitapların okullarda konup okunmadığı, yeterli olup olmadığı yönünde okullarda öğrenci ve öğretmenler üzerinde bir araştırma anket düzenlemeli ve buradan alınan dönütler doğrultusunda ders kitapları hazırlatmalıdır” derken, bunun yapılmaması halinde okullardaki bu uygulamanın hep böyle sürüp gideceğini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here