Kulüplerin Lisans Alma Çalışmaları

0
79

spor haber1TFF Kulüp Lisans Kurulu, 2013-2014 sezonu için UEFA Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi. Yapılan incelemeler sonucunda Spor Toto Süper Lig’den Beşiktaş A.Ş., Bursaspor, Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., Gençlerbirliği, İstanbul BBSK, Kardemir D.Ç. Karabükspor, Kasımpaşa A.Ş., Kayserispor, Medical Park Antalyaspor, Sanica Boru Elazığspor, Sivasspor, Trabzonspor A.Ş. ile PTT 1.Lig temsilcisi Çaykur Rizespor A.Ş., UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazandı. Bu kulüpler sportif başarıları doğrultusunda UEFA müsabakalarına katılabilecek.

4 Kulüp Ulusal Lisans aldı

TFF Kulüp Lisans Kurulu, ayrıca 2011-2012 sezonunda hayata geçirilen Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında da değerlendirmelerde bulundu. En üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterlere göre inceleyen TFF Kulüp Lisans Kurulu, toplamda sadece 4 kulübe “Ulusal Lisans” verdi. Balıkesirspor, Bandırmaspor, Kayseri Erciyesspor ve Pendikspor, Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpler oldu. 2. Ligde mücadele eden ilimiz temsilcilerinden İDÇspor ile Hatayspor ise eksiklerini giderdikten sonra Ulusal Kulüp Lisanslarını alabilecek.

52 Kulübe Ek Süre Verildi

TFF Kulüp Lisans Kurulu, kalan 52 kulübe, eksikliklerinin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Mali Fair-Play Talimatı’nın 14/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca 30 gün ek süre verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here